Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-01-27

575
П 39
Пломін, Р. Генплан : як ДНК робить нас тими, ким ми є / Р. Пломін ; пер. з англ. М. Солдаткіна. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 320 с.

Експерт у галузі генетики поведінки Роберт Пломін розповідає, як сучасна наукова революція перетворила ДНК на інструмент, що дає змогу прогнозувати сильні та слабкі сторони людини від самого її народження. Генетичні дослідження засвідчили, що відмінності ДНК, успадковані від батьків, є тим чинником, що визначає нашу психологічну індивідуальність протягом усього життя, це генеральний план, який робить нас тими, ким ми є. За словами автора, нові уявлення про генетику кардинально змінюють ситуацію. Генетика у значно більшій мірі обумовлює психологічні особливості людини, ніж інші фактори разом узяті. Саме від неї на 50% залежать наші характерні відмінності — не тільки психічне здоров'я чи, скажімо, здатність до навчання, а й усі психологічні риси, що роблять нас особистостями, визначають наші інтелектуальні здібності. Природа, а не виховання, робить нас тими, ким ми є.

159.922
К 39
Кілбі, Е. Розблоковане батьківство : як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформ. технологій / Е. Кілбі ; пер. з англ. Р. Ладохіна. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 248 с.

В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження починають користуватися досягненнями новітніх технологій — комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. Автор висвітлює тему не лише як досвідчений фахівець, а й як мати трьох дітей, яка добре знає, про що говорить.

658
К 37
Кетмелл, Е. Корпорація творців : як подолати приховані загрози, що вбивають справжнє натхнення / Е. Кетмелл, Е. Воллес ; пер. з англ. Н. Чушак. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 336 с.

Уже більше двадцяти років Pixar домінує в галузі анімації. Співзасновник та нинішній президент студії Ед Кетмелл ділиться «внутрішньою кухнею» та секретами створення всесвітньовідомих мультфільмів, які вибороли понад двісті нагород - тридцять із яких «Оскари», - а на додачу розповідає історію стосунків із найвідомішим візіонером сучасності, Стівом Джобсом. Кетмелл ґрунтовно досліджує складові свого приголомшливого успіху: філософські ідеї та практичні питання менеджменту команди творців, а також унікальну комунікаційну структуру компанії, яка дозволяє висловлюватися і бути почутим кожному учаснику.

53(410)
С 50
Сміт, Д. Думати, як Стівен Гокінг / Д. Сміт ; пер. з англ. Н. Лавська. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 200 с.

Гокінгова історія — це історія нескінченної перемоги духу над тілом. Коли у двадцять один рік у нього діагностували аміотрофічний латеральний склероз, йому, за прогнозами, лишалося не більше двох років життя. Але він вирішив продовжувати насолоджуватися своїм життям і роботою. Стівен Гокінг завдяки своєму внеску в космологію, зокрема теорії чорних дір, став всесвітньо відомим фізиком, удостоєним посади лукасівського професора математики в Кембриджському університеті, яку колись обіймав сер Ісаак Ньютон. Ця захоплива книга розкриє унікальний Гокінговий підхід до вирішення важливих наукових питань, ознайомить зі сміливими ідеями вченого і факторами, які вплинули на формування його особистості та світогляду, а також навчить використовуваним Гокінгом методам та прийомам, які ви зможете застосувати в різних галузях свого життя. Ви також зможете навчитись думати, як Гокінг, який стверджує, що він думає в одинадцяти вимірах.

316.7
С 44
Скотт, Д. Уроки мадам Шик  : 20 секретів стилю, про які я дізналася в Парижі / Д. Л. Скотт ; пер. з англ. Т. Заволоко. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 256 с.

Коли Дженніфер Скотт як учасниця програми обміну студентів потрапила до Франції й опинилася на порозі паризької квартири, її привітала жінка, яка стала для неї не лише взірцем смаку, краси й елегантності, а й справжньою наставницею. Мадам Шик допомогла звичайній каліфорнійській дівчині сформувати власний стиль життя, а також розкрила таємницю того, як французи перетворюють щоденні проблеми і клопоти на мистецтво насолоджуватися життям. Кожен розділ книжки «Уроки мадам Шик» присвячено одному із секретів, про які авторка дізналася в Парижі. І кожен із цих секретів, або уроків, читачі зможуть без зусиль інтегрувати у власне життя незалежно від того, де вони проживають чи, скажімо, який бюджет мають. Поділяючи класичне французьке переконання, що якість має перевершувати кількість, «новоявлені парижанки» відкриють для себе мистецтво харчування (нічого собі не забороняючи), одягання (яке спирається на гардероб із десяти речей), догляду за собою (вигляд у стилі «нюд») — тобто життя у французькому стилі.

159.9
М 72
Млодінов, Л.  Гнучкість : пластичне мислення в епоху змін / Л. Млодінов ; пер. з англ. М. Гоцацюк. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 272 с.

Ця книга прийдеться до смаку кожному, хто цікавиться принципами функціонування людського розуму. Автор досить доступно пояснює суть та значення таких речей, як нестримна цікавість людини до всього нового та відкриттів, узагальнює величезний науковий доробок, що стосується механізмів нашого мислення. Особливу увагу він приділяє поняттю «гнучке мислення»: розкриває його зміст, наводить чимало прикладів блискучої результативності цього типу мислення, а також пропонує кілька вправ, що допоможуть читачам попрацювати над його вдосконаленням. Гнучке мислення притаманне виключно людині, і чим ефективніше воно у вас працює, тим більшою мірою ви є людиною. А першим кроком на шляху до розвитку гнучкого мислення може стати власне прочитання цієї книги. Автор Леонард Млодінов — американський фізик, який спеціалізується на квантовій теорії та теорії хаосу. Говорити просто про складне — особливий талант Леонарда!

37
Ш 37
Шеве, У. Суперстудент : як навчатися легко і з задоволенням, просто змінивши підхід / У. Шеве ; пер. з англ. Б. Превір. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 240 с.

Чимало хто вважає, що не здатен учитися краще, бо високих результатів досягають тільки найрозумніші. У своїй книжці Улаф Шеве переконливо доводить, що це не так. Автор, який від самої молодшої школи не ловив зірок з неба, завдяки своєму унікальному підходу до навчання перетворився на суперстудента, який зміг вступити одразу в декілька найкращих університетів світу. У своєму посібнику він розповідає про всі техніки, які застосовував з таким чудовим результатом: як читати і як запам’ятовувати, як складати усні й письмові іспити, як підвищити мотивацію і продуктивність, як покращити дисципліну й відповідальність, а головне — як знаходити в навчанні баланс, щоб отримувати від нього справжнє задоволення! Якщо ви хочете покращити свої оцінки й стати найкращим студентом, при цьому не жертвуючи своїм вільним часом, ця книжка саме для вас.

159.9
С 14
Саєд, М.  Мислення за принципом "чорної скриньки" : як звести до мінімуму ризик невдач / М. Саєд ; пер. з англ.: О. Сминтина, Н. Лавська. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 464 с.

Британський журналіст Метью Саєд досліджує причини і наслідки помилок у науці, техніці, юриспруденції, спорті й показує шлях, яким може пройти кожен, щоби змінити своє ставлення до помилок і покласти їх в основу майбутнього успіху. "Мислення за принципом "чорної скриньки"" - це новий підхід до досягнення високої ефективності, засіб знайти переваги у складному світі, що швидко змінюється. Тут ідеться не лише про спорт. Цей принцип має важливі наслідки для бізнесу й політики, а також для батьків і студентів. Тобто для нас всіх. Наводячи приголомшливу панораму конкретних випадків і прикладів з реального життя, розглядаючи застосування найновітнішого принципу мінімальних поліпшень, творчого потенціалу й наполегливості, Метью Саєд розкриває підспідок успіху й пояснює, чому ми не зможемо розвиватися, якщо не будемо готові навчатися на власних помилках.

575
Р 49
Рідлі, М. Геном  : автобіографія виду у 23 гл. / М. Рідлі ; пер. з англ.: О. Рева, З. Лобач. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 408 с.

Стрімкий розвиток генетики впродовж останніх десятиліть називають не інакше як революційним. Метт Рідлі у своїй книзі «Геном» просто і доступно подає історію генетики, починаючи від перших здогадок про існування генів та завершуючи приголомшливим проривом, спричиненим розшифруванням структури ДНК молекулярними біологами Вотсоном і Кріком. Від хвороби Гантінгтона до раку, від застосування генної терапії до жахів євгеніки, автор аналізує наукові, філософські та моральні аспекти, що постають внаслідок картування геному. Ці дослідження допоможуть зрозуміти значення цього наукового відкриття для нас, наших дітей і людства загалом.

323(73)
Л 91
Льюїс, М.  П’ятий ризик / М. Льюїс ; пер. з англ. Б. Превір. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 192 с.

Яких очікувати наслідків, коли контроль в уряді отримають люди, що гадки не мають, як він функціонує? «Вибори закінчилися, — пригадує Елізабет Шервуд-Рендалл, колишня заступниця міністра енергетики. — Трамп переміг. Однак далі запала тиша». В інших міністерствах усе було аналогічно: призначені Трампом урядовці або взагалі не з'являлися на роботу, або, коли таки з'являлися, не знали анічогісінько про свої нові обов'язки. Деякі просто викидали інформаційні бюлетені, підготовані для них. У Міністерстві сільського господарства раптом згорнули такі важливі програми, як продовольчі картки для малозабезпечених і шкільні сніданки. В Міністерстві торгівлі не набрали персоналу, щоб нормально провести перепис населення 2020 року. А в Міністерстві енергетики, яке управляє міжнародними ризиками атомної галузі, не призначили достатньо інспекторів, щоб виводити з чорного ринку уран, поки він не потрапив до терористів. Головна причина всіх цих халеп — войовниче невігластво. Коли хочеться відгородитися від складних проблем, легше взагалі в них не вникати. Є свої переваги у неуцтва і свої недоліки у знання. Знання ускладнює життя. Додає клопотів людині, яка воліє звести широкий світ до свого вузького світогляду. Блискуча книжка Майкла Льюїса розкриває читачам «машинне відділення» американського уряду, роботу якого підважили власні недалекі очільники.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день