Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-02-06
159.9
Ґ 19
Ґаннет, А. Творча крива : як створити потрібну ідею в потрібний час / А. Ґаннет ; пер. з англ. Н. Ференс. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 256 с.
 
Нас довго переконували, що творчість — царина геніїв, результат непередбачуваного натхнення. Дар або є, або його немає. Одначе сучасні дослідження доводять, що у будь-якій творчій сфері — від написання бестселерів до заснування прибуткових компаній — комерційний успіх має тверде наукове підґрунтя. Розуміючи специфіку так званої творчої кривої — оптимального поєднання нового і знайомого, будь-хто може досягти комерційного успіху. Аналізуючи історії відомих людей, Ґаннет знайомить читача з чотирма законами творчого успіху й доводить, що за всіма видатними досягненнями стоять спільні закономірності.  
Аллен Ґаннет, молодий підприємець з переліку «Топ-30 до 30» за версією журналів «Форбс» та «Інк.»., колись був невдатним гравцем у телешоу «Колесо фортуни». Нині ж він — засновник і керівник агенції ринкового аналізу, серед клієнтів якої можна назвати корпорації «Майкрософт», «Хонда» і «Дженерал Електрик». Використовуючи концепцію великих даних, Ґаннет легко спростовує поширені міфи про божественну природу творчості, переконливо обґрунтовуючи виведений ним закон творчої кривої.
159.9
С 50
Сміт, Д. Думати, як Зиґмунд Фрейд / Д. Сміт ; пер. з англ. К. Козачук. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 208 с. 
 
Робота Зиґмунда Фрейда, одного з найзначніших мислителів останніх двох століть, наново накреслила шляхи неврології й психіатрії та сучасне бачення людської свідомості. Більшість напрямів такої дисципліни, як психоаналіз, навіть у наші дні можна простежити назад до проривів у розумінні, здійснених ним багато років тому. Однак найбільший його успіх — започаткування досліджень у царині прихованого. Едіпів комплекс, перенос, підсвідоме, витіснення, вільна асоціація, лібідо — усі ці поняття, поширені в суспільній свідомості, походять із наукової школи Фрейда.
 
005
К 75
Кох, Р. Принцип 80 / 20 : секрет досягнення більшого за менших витрат / Р. Кох ; пер. з англ.: Н. Лавська, О. Лобастова. - Оновл., ювілейне вид. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 400 с.
 
Принцип 80/20 працює в багатьох сферах життя, від спорту до бізнесу. Суть цього методу в тому, що лише двадцять відсотків витрачених вами зусиль впливають на вісімдесят відсотків всіх ваших життєвих результатів, як в особистому житті, так і в бізнесі. Успішне освоєння принципу 80/20 приведе вас до небувалого успіху. Просто подумайте ось над чим: будь-який бізнесмен знає, що 80 відсотків усього доходу приносять лише 20 відсотків клієнтів, тобто решта 80 відсотків клієнтів приносять лише 20 відсотків доходів. Або ось вам ще один факт: за 20 відсотків нашого робочого часу ми виконуємо 80 відсотків всієї роботи за день. Звучить дивно, але це реальний факт. Так ось, якщо ви успішно опануєте принцип 80/20, то вам неодмінно відкриються нові можливості та перспективи. Автор книги прийшов до приголомшливого висновку, якщо зосередиться по максимуму на 20 відсотках, то можна досягти набагато більшого, при цьому витративши менше зусиль. У цій книзі ви знайдете відповіді на питання щодо устрою принципу 80/20, від того, як цей принцип працює до того, як безпосередньо застосовувати його в різних сферах життя.
159.9
С 31
Сендберґ, Ш. План Б : як протистояти біді, стати витривалим і віднайти радість / Ш. Сендберґ, А. Ґрант ; пер. з англ. М. Пухлій. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 280 с.
 
Потужна, практична й надихаюча книжка про те, як стати витривалішим і рухатися далі попри всі життєві негаразди від операційної директорки Facebook і найкращого професора Вортонської школи, авторів бестселерів № 1 за версією The New York Times «Включайся» та «Оригінали».
159.9
К 24
Карнегі, Д. Як подолати неспокій і почати жити / Д. Карнегі ; пер. з англ. І. Іванечко. - К. : КМ-БУКС, 2017. - 350 с.
 
Цей бестселер Дейла Карнегі, який розійшовся по світу величезними накладами, допоміг мільйонам людей подолати звичку хвилюватися. Автор пропонує ряд практичних порад, якими ви можете скористатися сьогодні, у динамічному світі ХХІ сторіччя, - вони стануть вам у пригоді упродовж усього життя! Ця книга дасть те натхнення, якого вам не вистачає, щоб бути щасливими незалежно від обставин життя.
658(73)
Н 17
Наделла, С. Натисніть "Оновити" : подорож у пошуку душі Microsoft та кращого майбутнього для кожного / С. Наделла, Г. Шоу, Д. Т. Ніколс ; пер. з англ. М. Солдаткіна ; передм. Б. Гейтс. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 280 с.
 
Головний виконавчий директор Microsoft розповідає про історію трансформації компанії та водночас про власне життя - від дитинства, проведеного в Індії, до безпосереднього керівництва впровадженням низки новітніх цифрових технологій, викладає власне бачення майбутнього компанії та нової хвилі розумних технологій. Книга "Натисніть "Оновити" присвячена змінам в особистому житті автора, перетворенням, що безперервно відбуваються в компанії Microsoft, та наближенню неймовірної епохи таких могутніх і революційних технологій, як штучний інтелект, змішана реальність та квантові обчислення. Автор дає поради стосовно того, як люди, організації та суспільство загалом повинні трансформуватися, як вони мають "натискати "Оновити" у постійному пошуку нової енергії та цікавих ідей для продовження важливих новітніх розробок. Однак, по суті, це книга про людяність і про те, як одна з важливих властивостей людини - емпатія - стає ще ціннішою у світі, де технологічний прогрес небаченими темпами змінює статус-кво.
159.98
В 54
Вітмор, Д. Ефективний коучинг : принципи і практика : [про ефективну модель Grow] / Д. Вітмор ; пер. з англ. Н. Лавська. - 5-те вид. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 336 с.
 
Книга "Ефективний коучинг" - відмінна настільна книга для тренерів, лідерів, талановитих менеджерів та професіоналів у всьому світі. Це міжнародний бестселер, принципи якого базуються на моделі GROW*, і є основними для професії коуча. Ці принципи пояснюють, чому можливість ділитися своїм найкращим потенціалом є ключем до підвищення продуктивності та особистого і кар'єрного зростання. Коучинг має великий потенціал для трансформації відносин між компаніями та їхніми працівниками, а також для шляху до довгострокового успіху. "Ефективний коучинг" сера Джона Вітмора, зачинателя коучингу, це розширене видання, яке революціонізує традиційний підхід до організаційної культури. Нові практичні заняття, корпоративні приклади, коучинг-діалоги та глосарій значно покращують процес навчання. Нова редакція його видання гарантовано залишатиметься передовою книгою професійного коучингу та розвитку лідерства.
7
Г 93
Гук, Ф. Галерея пройдисвітів : історія мистецтва й арт-дилерів / Ф. Гук ; пер. з англ.: Л. Базь, П. Білак. - K. : ArtHuss, 2019. - 328 с.
 
«Мистецтво для ХХІ століття — нова релігія. Купувати мистецтво — це як вияв релігійності: тут здійснюється акт віри. Намагання раціоналізувати цей процес шляхом аналізу ціни, заплаченої за видатний мистецький витвір, не має сенсу так само, як застосування наукових пояснень до трансцендентального релігійного досвіду», — пише Філіп Гук у вступі до книжки «Галерея пройдисвітів: Історія мистецтва й арт-дилерів». Це справді погляд під незвичним кутом — історія становлення професії на межі мистецтва й бізнесу, представники якої склали ціну безцінному й породили новий ринок, де жага до прекрасного в поєднанні з самолюбством і жадобою грошей витворювали чудернацькі сюжети, формували канони й визначали напрями розвитку мистецтва. Знавці й шанувальники живопису (часом навіть і самі митці), творці міфів і ажіотажу, винахідливі продавці й аферисти, готові до будь-якого ризику, — попри ореол шляхетності й дотичності до високого вони були ще ті пройдисвіти, та інші тут і не втрималися б. Вони майстерно розпалювали самолюбство аристократів і нуворишів, підохочували конкуренцію колекціонерів, робили карколомні кар’єри й заробляли шалені капітали, пишучи правила до однієї з найкрасивіших ігор, у які людство не втомлюється бавитися й досі.
 
75(460+44)
Ю 50
Юнгер, М. Дж. Пікассо: живопис, що шокував світ / М. Дж. Юнгер ; пер. з англ. О. Татаренко. – Х. : Ранок : Фабула, 2019. - 448 с. 
 
Книга американського мистецтвознавця Майлза Юнгера — це розповідь про те, як невідомий юний художник із Барселони на ім’я Пабло Руїс став «тим самим Пікассо», найвпливовішим митцем ХХ століття. Його перші кроки в Парижі були позначені відчайдушною боротьбою, часто відчаєм і зневірою, але Пікассо пізніше згадував їх як найщасливіші в житті. Це історія художнього генія з особливим творчим даром, сповнена розчарувань та триумфів, відчаю, кохань та марень в атмосфері богемного Монмартра — осердя паризького авангарду, розпусти, анархізму та злочинності. Саме там за драматичних обставин народився один із великих шедеврів, що докорінно змінили шляхи сучасного мистецтва.
524
Т 14
Тайсон, Н. Д. Астрофізика для тих, хто цінує час / Н. Д. Тайсон ; пер. з англ.: Д. Пілаш, М. Сидоренко. - Вид 2-ге, випр. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 200 с. 
 
Яка природа простору і часу? Яке наше місце у Всесвіті? Яке місце Всесвіту в наших життях? Немає кращого провідника по цих усіх питаннях, аніж всесвітньовідомий астрофізик, популяризатор науки та автор бестселерів Ніл Деґрасс Тайсон. Втім, мало хто з нас має час на споглядання зірок - тому Тайсон знайомить із ними чітко та лаконічно. Дотепний та цікавий текст поділено на невеликі порції, якими зручно підживлювати спраглий до відповідей мозок у перерві напруженого дня. Автор пропонує коротке, але осмислене ознайомлення з фундаментальними питаннями космосу: від Великого вибуху до чорних дір, від кварків до квантової механіки, від дослідження інших планет до пошуків життя у Всесвіті.
159.923
К 17
Каллан, Д. К. О-ла-ла! : секрети фр. шарму / Дж. К. Каллан ; пер. з англ. Т. Заволоко. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 224 с. 
 
Здається, француженкам притаманна особлива майстерність у вирішенні будь-яких справ, що стосуються не лише кохання — як всі до того звикли, а й кулінарії, ведення домашніх справ, виховання дітей. А в царині краси і стилю вони взагалі не мають конкурентів. Француженки, звісно, не народжуються гарнішими за інших. Вони просто з раннього віку вчаться сприймати себе красивими, впевненими і сексуальними, і не лише ззовні, а й внутрішньо. У Франції шарм перевершує молодість — багато привабливих французьких жінок належать до так званих femmes d'un certain age, тобто жінок невизначеного віку. Причому досвід робить їх ще привабливішими. Ще зовсім юній Джеймі Кет Каллан її французька бабуся прищепила почуття стилю та краси, навчила любити ... власне відображення у дзеркалі. А тепер Джеймі сама ділиться досвідом та порадами щодо того, як створити власний стиль і якомога довше не втрачати здоров'я та вроду.
Журнал «Колесо життя»
 
Журнал-тренінг «Колесо Життя» про розвиток особистості призначений для тих, хто прагне відкривати свій потенціал і досягати успіху. 
Журнал «Всесвіт»
 
Найстаріший український журнал іноземної літератури, присвячений культурі, мистецтву та суспільно-політичним акцентам зарубіжних країн та їх зв'язків з Україною. У новому номері читайте поезії Ніколь Лоран-Катріс, Лаури Гаравальї, Шарля Бодлера, а також прозові твори Станіслава Бражника, Дімостеніса Папамаркоса, Енн Бітті та Еріка Сімона.
 
Журнал «Початкова школа»
 
Упродовж багатьох років журнал був і залишається трибуною для висвітлення передового чи просто позитивного досвіду. Багато вчителів досягли значних успіхів у професійному зростанні завдяки його публікаціям. Вітчизняні світила педагогічної думки знаходили свого читача на сторінках цього журналу. Публікації служать стимулом для розвитку української педагогіки, живим джерелом для творчості учителів/практиків, вдосконалення початкової школи.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день