Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2020-02-06
929(73)
Д 15
Даллек, Р. Франклін Делано Рузвельт : життя політика / Р. Даллек ; пер. з англ. Я. Войтко. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 560 с.
 
Автор книги по-новому дивиться на багато аспектів життя і президентства Франкліна Делано Рузвельта. Від аналізу того, яким чином Рузвельт сприяв революційних змін в економічних і соціальних інститутах країни, до того, як Рузвельт створив глибокі зміни в зовнішніх відносинах країни. Як пише автор, для Рузвельта, вихідця з багатої сім'ї, політика була набагато більш цікавим заняттям, ніж управління сімейним статком або потурання особистим задоволенням. Тому, на той час, коли Рузвельт став президентом, він керував країною з любов'ю і прихильністю мільйонів людей. Він був надзвичайно майстерним політиком, який виграв безпрецедентні чотири президентські терміни, ініціював основоположні реформи, що змінили американську промислову систему, і перетворили ізольовану країну в міжнародну наддержаву. На відміну від будь-якого іншого президента, Рузвельт розумів, що ефективність американської політичної системи залежить від формування національного консенсусу та забезпечення стабільної довгострокової підтримки населення. А також, він зробив президентство центральним, найбільш впливовим інститутом в політичній системі сучасної Америки.
629.7(73)"18/19"
М 15
Маккалоу, Д. Брати Райти / Д. Маккалоу ; пер. з англ. Н. Лавська. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 256 с.
 
«Брати Райти» Девіда Маккалоу - видатна сага про двох чоловіків, життя яких, ставши славетною миттю в історії Америки, продовжує впливати на сьогодення. До того ж це історія, що знаходить відгук у серці кожного, хто щиро вірить у здатність технологій змінювати світ попри той опір, що його нерідко доводиться долати під час запровадження інновацій.
76
Е 60
Емброуз, Ґ. Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова / Ґ. Емброуз, Н. Оно-Біллсон ; пер. з англ.: Л. Базь, Р. Дзюба, Т. Кривов’яз. - K. : ArtHuss, 2019. - 192 с. 
 
Коли ми наважуємося нарешті втілити свою мрію в життя, завжди постає питання «З чого почати?». Навіть люди найвільніших і найнатхненніших професій на старті дуже потребують підтримки й допомоги досвідчених колег і наставників. Ґевін Емброуз і Найджел Оно-Біллсон запропонували для початківців у царині графічного дизайну помічний, дружній і яскравий путівник у професію. Перша книга з цієї серії допоможе ознайомитися з фаховим словником та інструментарієм, надасть практичні підказки щодо роботи з ідеями та реалізації задуму, навчить працювати з брифом і оформлювати результат своєї творчості відповідно до стандартів. А стислий історичний екскурс і чудові зразки робіт сучасних дизайнерів дають можливість зрозуміти загальний контекст розвитку галузі.
7.03(477)"06/19"
К 50
Клочко, Д. 65 українських шедеврів. Визнані й неявні : [46 захопливих есеїв про 65 укр. шедеврів до здобуття Незалежності] / Д. Клочко. - K. : ArtHuss, 2019. - 256 с.
 
Проєкт працює на створення альтернативної історії українського мистецтва, доповненої творами, які у ХХ столітті не вважались ''канонічними'' або ''вартими уваги'' з ідеологічних причин, представляючи суб'єктивний погляд на окремі твори, що зберігаються у музеях і приватних колекціях України. Саме тому і вибір, і опис, й інтерпретації включатимуть не стільки ''лінійне'' уявлення про те, як створювались 65 шедеврів скульптури, графіки й живопису, скільки широке поле європейських асоціацій. Мистецтвознавиця і лекторка, Діана Клочко представить свій канон і пояснення, чому саме ці твори мають таке значення для наших сучасників, чому усі вони — не сироти в стильовому розмаїтті, а свідки великих (хоч і не завжди відомих) інтелектуальних історій. 65 творів — як фундамент для першої півсотні есеїв, літературного жанру, що поки що не є добре представленим в українській арт-критиці.
75.05
Б 87
Бразелл, Д. Як стати успішним ілюстратором / Д. Бразелл, Д. Девіс ; пер. з англ.: Л. Базь, Т. Кривов’яз. - K. : ArtHuss, 2018. - 208 с. 
 
Творчі люди цінують свободу, а сучасні технології забезпечують найширші можливості для дистанційної роботи та всіляко сприяють кар’єрі незалежного митця. Дерек Бразелл та Джо Девіс створили покрокову інструкцію для тих художників-ілюстраторів, хто хоче перетворити свою пристрасть на бізнес. Як обрати галузь і знайти своє місце на ринку? Як привабити замовників і відстояти свої права? Як давати собі раду з часом і фінансами? Які навички слід засвоїти насамперед і що робити, аби не відстати від часу? Практичні поради та яскраві приклади з кар’єри відомих майстрів ілюстрації допоможуть початківцям зробити перший крок і стануть корисним довідником для професіоналів.
618
С 40
Сірз, В. Ваша вагітність : практ. порадник від зачаття до народження / В. Сірз, М. Сірз ; пер. з англ. Є. Сагайдак. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 512 с.
 
Автори цієї книги провідні американські фахівці в області педіатрії Білл і Марта Сірзи. Книга являє собою всеосяжне керівництво про вагітність для майбутніх батьків. Автори розповідають, чого очікувати від місяця до місяця, від зачаття до народження. З книги ви дізнаєтеся: як росте ваша дитина, а також як ви в процесі вагітності можете змінюватися, як фізично, так і емоційно; проблеми та питання, які можуть у вас виникнути щодо тестів і генетичного консультування, варіантів пологів і зв'язку з вашою новонародженою дитиною; важлива інформація про те, як правильно харчуватися на двох; як захистити навколишнє середовище в утробі матері; поради по роботі під час вагітності — від інформування боса до підбору одягу; заняття спортом і підтримання фізичної форми під час вагітності; корисні поради з усього, від подорожі під час вагітності до подолання ранкового нездужання. Крім цього, в книзі є спеціальний розділ про підготовку до пологів, глосарій акушерських термінів і глава, що присвячена «десятому місяцю» - postpartum і багато іншого.
159.9
Г 34
Генсон, Р. Незламність : як закласти міцний фундамент спокою, сили та щастя / Р. Генсон, Ф. Генсон ; пер. з англ. В. Горбатько. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 272 с. 
 
У сучасному світі, як ніколи раніше важливо виховувати в собі вдячність і співчуття, саме вони не зважаючи на стрімко мінливий світ, залишаються фундаментів добробуту і щастя. Автор книги ділиться з читачами дванадцятьма найважливішими силами, які закладені всередині кожної людини, і варто лише їх розвинути, як життя засяє новими фарбами. Така якість як незламність необхідна кожній людині щодня, і вдома і на роботі. Сучасний світ, разом з усіма благами, приніс також багато стресу, проблем зі здоров'ям і втрату орієнтації у встановленні життєвих пріоритетів і орієнтирах. Для того, щоб їх знайти, потрібно навчитися черпати з джерел, які знаходяться всередині вас. Використовуючи неврологію і позитивну психологію, автор книги вчить читачів, як впоратися зі стресом, вміти завжди залишатися спокійним і бути зосередженим на досягненні правильних цілей. Ця книга путівник у світ розуміння роботи мозку, практичних порад і реальних життєвих прикладів.
316.6
Е 44
Ейкор, Ш. Великий потенціал : припиніть гонитву за успіхом і отримайте більше щастя й гараздів / Ш. Ейкор ; пер. з англ. О. Чупа. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 224 с. 
 
Шон Ейкор демонструє, як відкрити приховані джерела потенціалу в собі та своєму оточенні. У світі, де панує конкуренція та індивідуальні досягнення, ми вимірюємо та втілюємо свій потенціал у зовсім неправильний спосіб. Намагаючись досягнути успіху, зокрема й за рахунок невдач інших, ми не тільки обмежуємо наш потенціал. Постійна боротьба напружує і виснажує нас. У своїй довгоочікуваній книзі Ейкор пропонує шляхи вирішення проблеми. Спираючись на свої дослідження, проведені в 50 країнах, він пояснює, що торування шляху до успіху і щастя - це не спортивні змагання. Навіть більше, успіх і щастя майже повністю залежать від нашої здатності контактувати і взаємодіяти з іншими людьми, навчатися одне в одного. Кожна складова нашого потенціалу - продуктивність, інтелект, креативність, здатність до лідерства, здоров'я - перебуває під впливом нашого оточення. Тому, коли ми допомагаємо іншим стати кращими, ми самі розвиваємось, розширюємо межі своїх можливостей, підвищуємо свій потенціал. "Великий потенціал" пропонує новий шлях до процвітання в сучасному світі.
94(100)
Ф 53
Філліпс, Т. Людство : стисло про те, як ми все про**али / Т. Філліпс ; пер. з англ. Н. Гриценко. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 288 с.
 
Надзвичайно жвава подорож найкреативнішими та найкатастрофічнішими прой*бами людської історії. Сучасні люди сновигають планетою вже протягом сімдесяти тисяч років, і ми пройшли довгий шлях. Мистецтво, наука, культура, ремесла — це все дуже добре; а ще ми видерлися на самий вершечок харчового ланцюжка. Та якщо зовсім відверто, ця еволюційна подорож далеко не завжди була безхмарною. Іноді — тільки іноді — ми примудрялися катастрофічно, неймовірно, масштабно і стильно про**ати геть усе. Гумористична книга британського журналіста Тома Філліпса проведе вас століттями людських дурощів, що визначили і змінили (як можна здогадатися, на гірше) хід нашої історії.
159.9
Б 23
Банаян, А. Треті двері : як розпочали кар’єру найуспішніші люди сучасності / А. Банаян ; пер. з англ. М. Гоцацюк. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 328 с. 
 
Студент здійснює безпрецедентний квест тривалістю у п'ять років, щоб взяти інтерв'ю у Воррена Баффета, Білла Гейтса, Леді Гага та інших, не менш знаменитих, особистостей сучасності. Головною метою його інтерв'ю було вивідати секрети успіху цих людей. Прочитавши книгу, ви дізнаєтесь, завдяки чому, яким власним рисам характеру і сповідуваним принципам найвідоміші люди планети досягли своїх висот.
 
930
Д 14
Даймонд, Д. Переворот : зламні моменти в країнах, що переживають кризу / Д. Даймонд ; пер. з англ. В. К. Горбатько. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 464 с.
 
У своїх попередніх творах "Зброя, мікроби і сталь" та "Колапс" Джаред Даймонд змінив наше розуміння причин, через які цивілізації переживають злети й падіння. А тепер, у завершальній книзі цієї монументальної трилогії, він пояснює, яким чином успішні країни одужують від криз завдяки впровадженню вибіркових змін — механізму пристосування, який значною мірою асоціюється з подоланням особистісних травм. Автор розповідає, як у недалекому минулому сімом країнам вдалося успішно пережити радикальні збурення, пройшовши болісну самооцінку й адаптацію, та розкриває закономірності процесу одужання цих унікальних держав. Та чи здатне людство взагалі навчатися на прикладах минулого? Чи не марнують Сполучені Штати та весь світ свої природні переваги, чи не рухається людство шляхом політичних конфліктів до власного занепаду? Спробуємо знайти відповіді на ці та інші питання разом.
78(73)
Ґ 37
Ґеральнік, П. Сем Філліпс: винахідник рок-н-ролу : [як одна людина відкрила Гаулін Вулфа, Айка Тернера, Джеррі Лі Льюїса, Джонні Кеша та Елвіса Преслі, і як її крихітний лейбл Sun Records із Мемфіса перевернув світ!] / П. Ґеральнік ; пер. з англ.: Н. Гриценко, Ю. Чернат. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 776 с.
 
Сем Філліпс - це геній-візіонер, продюсер, який із середини ХХ століття власноруч проклав революційний шлях лейблу Sun Records. Музіка, що її він творив у крихітній мемфіській студії зі своїми підопічними - Елвісом Преслі, Айком Тернером, Гаулін Вулфом, Джеррі Лі Льюїсом, Джонні Кешем та багатьма іншими - перевернула світ. Філліпс популяризував винятковий сплав голосів чорних та білих виконавців, які черпали життєву силу американської простонародної музичної традиції і в той же час утверджували, раз і назавжди, нове музичне майбутнє. Це найґрунтовніше анотоване біографічне дослідження засноване на безпосередньому знайомстві автора з героєм книги, що тривало більш ніж 25 років, а також на обширних інтерв'ю практично з усіма легендарними артистами Sun Records. Геральнік пропонує палкий та автентичний портрет американського самородка, що справив надзвичайний вплив на світову культуру.
 
Журнал «ШО»
 
Журнал, присвячений літературі та культурі.  В новому номері читайте інтерв'ю та дискусії найвідоміших діячів культури на тему подвійності мистецтва.
 
 
Журнал «Кіно-Театр»
 
Український мистецький ілюстрований журнал, заснований у 1995 році студентами Національного університету «Києво-Могилянська Академія», слухачами курсу «Кіномистецтво» на чолі з кінокритиком Ларисою Брюховецькою. До редколегії увійшли відомі режисери, драматурги, культурологи. У новому номері читайте про новинки українського кіно, арт-проекти, фестивалі та актуальні проблеми світу кіно й театру. 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день