Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА БІБЛІОГРАФІЇ

2020-06-01
016:81(477.87)
П 48
Покликання : біобібліогр. покажч. : до 90-річчя від дня народж. П. П. Чучки / М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т" [та ін.] ; уклад. : Л. О. Мельник, Н. С. Лехман, О. В. Бряник ; за участю Н. А. Мальована ; відп. за вип. М. М. Медвідь. – Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші, 2018. – 224 с. : фот. кольор., портр. – Імен. покажч.: с. 188-201.
 
Біобібліографічний покажчик присвячено 90-річчю від дня народження заслуженого діяча науки і техніки України, доктора філологічних наук, професора, українського лінгвіста, дослідника сучасної та історичної ономастики, діалектології, лексикографії, мови писемних пам’яток, міжмовних контактів, Павла Павловича Чучки.
Для науковців, філологів, студентів, вчителів, бібліотечних працівників, усіх, хто цікавиться проблемами мовознавства, походженням прізвищ та особових імен українців, культурою мовлення.
 
016:81(477)"19/20" 
Ф 24
Фаріон Ірина Дмитрівна : доктор філологічних наук, професор : біобібліогр. покажч. / М-во освіти і науки України, Нац. ун-т "Львів. політехніка" ; упоряд. : О. Микитюк, Л. Харчук, І. Ментинська ; вступ. ст. : М. Тимошик, М. Слабошпицький, О. Микитюк. – Л. : Вид-во Львів. політехніки, 2019. – 168 c. : іл., фот. – Імен. покажч.: с. 161-166.
 
У виданні висвітлено життєвий, науковий та громадсько-політичний шлях відомого мовознавця та політика, доктора філологічних наук, професора Ірини Фаріон. У вступних статтях М. Тимошика, М. Слабошпицького та О. Микитюк розкрито вагомі здобутки автора в науковій і політичній царині та роль Ірини Фаріон в суспільно-політичних процесах країни і науково-педагогічній діяльності. Біобібліографія містить повний перелік наукових та основних публіцистичних праць авторки, її культурологічних і просвітницьких проєктів, блогів та інтерв’ю. Для мовознавців, істориків, культурологів та широкого кола читачів.
 
 
Календар знаменних і пам’ятних дат : 2020, № 2, IІ кв. / Держ. наук. установа "Кн. палата України ім. І. Федорова" ; уклад. О. Аврахова ; відп. ред. Н. В. Жданова. – К. : Кн. палата України, 2020. – 88 c. – Бібліогр. наприкінці ст.
 
Щоквартальне видання містить довідки про знаменні й пам’ятні дати наукового, суспільно-політичного та культурно-мистецького життя України і світу. Подано також рекомендаційні списки літератури до ювілейних і пам’ятних дат.  У цьому номері календаря наведено пам’ятні та знаменні дати подій, які відбувалися у жовтні-грудні різних років.
Під час підготовки статей використано документи Державного архіву друку Книжкової палати України та інших джерел.
Адресовано науковцям, працівникам бібліотек, навчальних закладів, широкому загалу читачів.
 
 
 
 
 
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день