Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2020-07-02
821.111(73)
В 17
Вандермеєр, Джефф. Знищення : кн. перша трилогії "Південний округ" / Д. Вандермеєр ; пер. з англ. О. Самара. – К . : КМ–БУКС, 2017. – 192 с.
 
Нуль-зона десятиліттями була відрізана від решти континенту. Природа поглинула останні залишки людської цивілізації. Перша експедиція відзвітувала про незайманий райський пейзаж, друга - завершилася масовим самогубством, учасники третьої - перестріляли одне одного. Учасники одинадцятої експедиції повернулися тінями колишніх себе й невдовзі померли від раку. У «Знищенні», першій частині трилогії «Південний Округ» Джефа Вандермейєра, ми долучаємося до дванадцятої експедиції. Група складається з чотирьох жінок: антрополога, психолога (фактичного лідера), топографа й біолога — оповідача. Їхнє завдання — складати карту території, записувати всі…

 

821.111(73)
В 17
Вандермеєр, Джефф. Засвідчення : кн. друга трилогії "Південний округ" / Д. Вандермеєр ; пер. з англ. О. О. Смольницька. – К . : КМ-БУКС, 2018. – 376 с. 
 
Після тридцяти років єдиний контакт людини із Нуль-зоною – зловісним з вигляду краєм, оточеним невидимою межею, який таємниче поглинув усі ознаки цивілізації – відбувається тільки через серію експедицій під ору-дою засекреченої, аж майже забутої, урядової організації – Південного Округу. Внаслідок неспокійної дванад-цятої експедиції, описаної в "Знищен-ні", в організації настає повний хаос. Джон Родріґес, новопризначений голова Південного Округу, працюючи зі зневіреною, проте відчайдушною командою, із серією невдалих допитів, стосами прихованих записів і годинами надзвичайно тривожних відеоматеріа-лів, починає проникати в секрети Нуль-зони.…

 

 821.111(73)
В 17
Вандермеєр, Джефф. Замирення  : кн. третя трилогії "Південний округ" / Д. Вандермеєр ; пер. з англ. О. Смольницька. – К . : КМ-БУКС, 2018. – 360 с.
 
У Нуль-зоні, таємничому дикому куточку, де стільки нерозгаданих таємниць, — зима. Тридцять років поспіль експедиція за експедицією зазнають поразки, безсилі пізнати її секрети. Нуль-зона дедалі розширюється, і Південний Округ, організація, яка створена для її дослідження, зазнає краху, намагаючись розрубати цей гордіїв вузол. Нарешті остання відчайдушна команда перетинає межу, прагнучи досягти віддаленого острова, на якому, ймовірно, знайде відповіді, які шукає. Якщо вона зазнає невдачі, зовнішньому світу загрожуватиме небезпека. «Замирення» підводить до з’ясування обставин появи Нуль-зони, причин цього катаклізму. Хто із дослідників найближче підійшов до розуміння Нуль-зони, і кого вона зруйнувала? В останній частині трилогії Джеффа Вандермеєра «Південний Округ» таємниця Нуль-зони має бути розкрита, але наслідки можуть бути невідворотними і жахливими.

 

821.111(73)
С 15
Сакс, Олівер. Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом та інші історії з лікарської практики : [збірка історій пацієнтів] / О. Сакс ; пер. з англ. О. Опанасенко. – К . : Наш формат, 2017. – 288 с.
 
«Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом, та інші історії з лікарської практики» — бестселер New York Times та Amazon. Книжка витримала понад десяток перевидань англійською. Минулого року у видавництві «Наш формат» також вийшли мемуари Олівера Сакса «Стрімголов. Історія одного життя». «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом» — це збірка незвичайних історій пацієнтів, з якими працював доктор Сакс. Його пацієнти втратили спогади, вважають власні кінцівки «чужими», мають незбагненні здібності до складних обчислень і безліч інших відхилень від «норми», які показують, наскільки наш світ розмаїтий. Фізичний і духовний зв’язок з реальністю, мов нитка Аріадни, — Сакс бере за руку тих, хто її втратив, і шукає виходу з екзистенційного лабіринту. «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом» — яскравий зразок вишуканої прози. Книжка поєднує в собі художню виразність з глибоким знанням медицини. Вона показує незвідані можливості нашого тіла і звертає увагу на психологічний бік лікування. Має своєрідний терапевтичний ефект — сприяє духовному здоров’ю. Рекомендовано всім, хто цікавиться, як «влаштовано» людину. Буде особливо корисною медикам, зокрема професійним неврологам.
 

 

821.111(73)
К 64
Коннеллі, Майкл. Передчасне прощання  : [роман] / М. Коннеллі ; пер. з англ. О. Любастова. – К . : КМ-БУКС, 2018. – 424 с.
 
Залишивши службу в Департаменті поліції Лос-Анджелеса, детектив Гаррі Босх вирішує зайнятися приватною практикою і невдовзі отримує перше замовлення. До нього звертається літній мільйонер-відлюдник із проханням відшукати дівчину, в яку він був закоханий у молодості, а також дізнатися, чи є у нього нащадки. Оскільки на кін поставлено великі кошти, Гаррі розуміє, що завдання є дуже небезпечним і для нього самого, і для тих людей, яких він має розшукати. Невдовзі Босх виявляє загадковий зв’язок цієї справи з власним минулим і ще більше прагне довести її до кінця. Водночас, працюючи на волонтерських засадах у відділку поліції, Гаррі виходить на слід серійного ґвалтівника — найбільш грізного супротивника за всю свою поліцейську кар’єру.
Звузивши часовий проміжок до чотирьох місяців, детектив полегшив процес майбутнього пошуку в архівах. Відправною точкою стане ім’я Вібіани Дуарте і ймовірна дата її народження. Босх записав вирахувані місяці та приблизний рік народження – 1933-й.
 

 


Новини

2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-04-04

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-04-03
«Доброго здоров’я!» – так часто вітаються українці. А коли прощаються, кажуть: «Бувайте здорові!». Тобто бажають здоров’я і при цьому майже не замислюються, який глибокий зміст у цих словах. Здоров’я ‒ це справжнє багатство, наявність якого ми часто ігноруємо. 7 квітня весь світ відзначає Всесвітній день здоров’я, який було започатковано на честь створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), точніше, прийняття статусу цієї організації. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Здоров’я - головний життєвий скарб".
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день