Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2021-01-13
821.161.2
К 38
Кідрук, Макс. Заради майбутнього : оповідання / М. Кідрук. – Х.: Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 304 с. 
 
«Ця книга не про ядерну зиму, тотальне винищення людства чи який-небудь інший апокаліпсис. «Заради майбутнього» — це збірка різних історій. Ну, тобто реально різних. Більшість написано задовго до виходу книги, найдавніші — ще 2011-го, і лише три з десяти — «Р61», «Знову і знову» та «Заради майбутнього» — опубліковано вперше. Решта були надруковані у різноманітних колективних збірках і журналах (і щось мені підказує, що мало хто з вас читав їх усі). У збірці є все: горор, техно, містика, гостросоціальні та гумористичні оповідання. Не раз упродовж читання у вас паморочитиметься голова від зміни настрою та темпу оповіді. Але зрештою хороша збірка оповідань, на мою думку, якраз і має вражати своєю неоднаковістю, інакше це вже буде не збірка, а…
Неважливо.
Просто перегорніть першу сторінку і почніть. А я, поки ви читатимете, піду працювати над новим романом…», — Макс Кідрук
84(4УКР)6
К 38
Кідрук, Макс. Твердиня : роман / М. Кідрук. – Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. – 592 с.
 
Багато поколінь намагалися розгадати загадку загубленого міста інків Паїтіті. Згідно з легендами, саме в ньому старовинні племена заховали найбільші запаси золота. П’ятеро друзів вирушають на пошуки цього таємничого міста і, як не дивно, знаходять його. Та чи вони перші, хто доклав зусиль для того, щоб легко розбагатіти?
821.111(71)
Ш 26
Шарма, Робін. Клуб п’ятої ранку : візьміть свій ранок під контроль, покращте своє життя / Р. Шарма ; пер. з англ. М. Смагіна. – К.: КМ-БУКС, 2019. – 352 с.
 
Легендарний експерт з мотивації, лідерства та особистого зростання Робін Шарма представляє концепцію Клубу 5 ранку, засновану на революційній ранковій рутині, яка допомогла його клієнтам максимізувати свою продуктивність, стати більш здоровими та знайти спокій в цьому складному і галасливому світі. Перед вами чарівна і весела історія про двох незнайомців, що зустрічаюють ексцентричного магната, який стає їх таємним наставником і знайомить з Клубом 5 ранку. П'ята година ранку - унікальний час, період найбільшої концентрації уваги, волі і енергії. Це година перемоги! У багатьох є мрія: вивчити мову, зайнятися йогою, саморозвитком, почати планувати життя. У повсякденній рутині на це немає не тільки часу, але навіть бажання. Мрія може здійснитися, якщо ви вступите в клуб "5 година ранку".
 
75.071(477)
Г 70
Алла Горська. Душа українського шістдесятництва / упоряд. Л. Огнєва ; за ред. О. Зарецький. – К.: Смолоскип, 2015. – 710 с.
 
Збірку «Алла Горська. Душа українського шістдесятництва» укладено за пропозицією Вячеслава Чорновола, яку він на початку 1970-х рр. висловив у листі до Романа Корогодського «Думки щодо проспекту збірника про Аллу Горську». Як і пропонував В. Чорновіл, до збірки увійшли: епістолярна спадщина художниці 1949—1970-х рр.; заяви, скарги та звернення Алли Горської до влади; нотатки про мистецтво; щоденник; зошит А. Горської з вправами та диктантами з української мови; образотворчі, прозові і поетичні твори, пов’язані з А. Горською чи їй присвячені; реєстр творів А. Горської, складений нею; фотографії, репродукції творів А. Горської; огляд бібліографії; спогади сина та друзів. Використано друковані джерела та архівні матеріали, що зберігаються в Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва України.
821.161.2
Ш 13
Шаблівська, Вікторія. Відчуття часу : [роман-тетралогія]. [Кн. 1] / В. Шаблівська. – 2-ге вид. – Х.: Тім Пабліш Груп, 2018. – 352 с.
 
Книга перша роману-тетралогії «Відчуття часу», Вікторії Шаблівської – відкриття на теренах автентичної української літератури постіндустріальної епохи.
Феномен людського сприйняття себе та світу у дивовижних об’ємних полотнищах, вихоплених спалахами свідомості з потоку пам’яті, з простору, з часу - постає перед нами крізь сни, що реальніші за дійсність, та крізь фантасмогоричну реальність сьогодення. Час – наймістичніша матерія.
821.161.2
Ш 13
Шаблівська, Вікторія. Черепахова кицька : [роман-тетралогія]. [Кн. 2] / В. Шаблівська. – 2-ге вид. – Х.: Тім Пабліш Груп, 2018. – 344 с.
 
 
«Черепахова кицька» Вікторії Шаблівської  - друга книга, яка є продовженням  «Відчуття часу» з роману-тетралогії, за якою слідують «Три кольори сонця» та «Ієрихонська троянда».
Пошук моральнісних цінностей у неймовірно складному сучасному світі, звертання до духовних опор, віднайдення особистісного стрижня  у життєвій круговерті подій, людей, доріг, думок - у незвичайному романі з продовженням про нескінченне життя, яке тихим поступом черепахової кицьки переходить крізь час та простір, розсотує нитки з клубка давніх подій, розгортає пожовклі сувої історії. Час – ключ до людського життя, ключ до Всесвіту.
821.161.2
Ш 13
Шаблівська, Вікторія. Три кольори сонця : [роман-тетралогія]. [Кн. 3] / В. Шаблівська. – 2-ге вид. – Х.: Тім Пабліш Груп, 2019. – 448 с.
 
 
Книга Вікторії Шаблівської «Три кольори сонця» - є третьою з роману-тетралогії та  продовженням «Відчуття часу» та «Черепахової кицьки», за якою слідує «Ієрихонська троянда».
Які кольори у Сонця? Від чого це залежить та від кого? Чому і як ми змінюємо їх протягом існування людства? Кожний знайде тут для себе відповіді на питання світогляду, моралі, філософії, вплетені у долі й події, іноді детективні, які розгортаються в Україні та Європі у різний час, що мерехтить калейдоскопічними барвистими чудесами одного людського життя.
Плин часу рухає гігантські коліщата, зубці відмірюють серцебиття, маятник-колос  в такт мірному муркотінню старого кота, що все знає... Змінюються епохи, проте люди зі своїми слабкостями та силою духу схожі поміж собою в усі часи – про це книга.
821.161.2
Ш 13
Шаблівська, Вікторія. Ієрихонська троянда : [роман-тетралогія]. [Кн. 4] / В. Шаблівська. – 2-ге вид. – Х.: Тім Пабліш Груп, 2019. – 316 с.
 
 
«Ієрихонська троянда» - четверта книга роману тетралогії Вікторії Шаблівської, якій передують «Три кольори сонця», «Відчуття часу» та «Черепахова кицька».
Життя – як вишивання – плетиво ниток долі й стіжки власної волі поміж ниток часу – так витинається новий, неповторний, єдиний візерунок – твій візерунок життя. Він тільки твій, назавжди.
«Ієрихонська троянда» - пустельна квітка, що згортається під палючим сонцем та розквітає від цілющої любові - крихка грудка у долонях – серце Всесвіту. Зірчаста ієрихонська троянда – це сама безкінечність життя, сама безкінечність космічного руху, закодований символ часу.
Так символи нашого життя кодуються у Часі. Це ключ до Всесвіту.
Чи закінчується з фіналом  роману ця оповідь? Ні. Життя – довге. Майбутнє – нескінченне. Роман має продовження.

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день