Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-02-12

 

Представляємо Вашій увазі нові книги, що надійшли до нашої бібліотеки завдяки  Українському інституту книги в рамках програми поповнення фондів публічних бібліотек.

159.95
Ф 74
Фоєр, Д. Прогулянка Місяцем з Ейнштейном : мистецтво запам’ятовування / Д. Фоєр ; пер. англ. Є. Ніколаєва. – Х. : Vivat, 2020. - 304 с.
 
Майже сорок днів на рік більшість людей витрачають у спробах пригадати те, про що забули. Джошуа Фоєр колись теж був таким. Проте лише за один рік тренувань він потрапив у фінал чемпіонату США із запам’ятовування і – на власний подив – здобув перемогу. Ця книжка змінить ваші уявлення про те, як працює людська пам’ять. Автор поведе читачів у дивовижну мандрівку: ви дізнаєтеся безліч цікавого, від класичних методів, що їх застосовував Цицерон, до сучасних технік   «інтелектуальних спортсменів». Книжка Фоєра – це заклик відродити мистецтво запам’ятовування, яке навіть нині, у добу смартфонів, стає дедалі актуальнішим.

 

316.6
М 80
Мороз, О. Нація овочів? : як інформація змінює мислення і поведінку українців / О. Мороз. – К. : Yakaboo Publishing, 2020. - 290 с. : іл. 
 
Ця книжка – посібник від маніпулятора-практика про те, як протистояти зараженню інформаційними вірусами. Ці віруси інфікують нас щодня. Вони — провідники для тисяч шкідливих тверджень. Вони вбивають свідомість і перетворюють своїх жертв на слухняне стадо. Вони полюють не тільки на нас, а й на наступні покоління. Прочитавши її ви: дізнаєтеся, що таке інформаційні віруси, і навчитеся їх розпізнавати. зрозумієте, як захистити себе, дітей і близьких від Індустрії вірусмейкерства. познайомитеся з роботою Індустрії, яка створює інформаційні віруси. І без зайвої конспірології дізнаєтеся, як Індустрія вже змінила кожного з нас.

 

159.9
С 34
Сіґман, М. Таємне життя розуму : як ми мислимо, відчуваємо й вирішуємо / М. Сіґман ; пер. з англ. Ю. Костюк. – Х. : Vivat, 2019. - 288 с. 
 
Сенсаційна подорож у глибини людського інтелекту від світового лідера нейронауки! Написана на основі найновіших досліджень книжка «Таємне життя розуму» Маріано Сіґмана пропонує революційне бачення ролі нейронауки в нашому житті, розкриваючи таємничі процеси, що відбуваються в мозку і визначають, як ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо. По двадцяти роках дослідження внутрішніх механізмів людського мозку доктор Сіґман обстоює унікальний погляд. За допомогою досягнень фізики, лінгвістики, психології, педагогіки й інших дисциплін він намагається пояснити, чому в людей, що розмовляють кількома мовами, рідше розвивається деменція, як новонароджені, ще не вміючи говорити, розрізняють добро і зло, а також як «прочитати» думки пацієнтів у вегетативному стані, розшифровуючи показники активності їхнього мозку.

 

159.94
Б 89
Брювер, Д. Залежний розум : сигарета, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати / Д. Брювер ; пер. з англ. Ю. Гірич. – Х. : Vivat, 2018. - 288 с. : іл. 
 
Наші залежності керують нашим життям – чи то йдеться про нав’язливе бажання постійно перевіряти оновлення в соцмережах, чи про паління, зловживання алкоголем тощо. Чому ж шкідливі звички так важко подолати? Як їх виявити, установити причину та, найголовніше, позбутися назавжди? Автор на цікавих експериментах і дотепних прикладах пояснює складні психологічні процеси. Завдяки цим знанням ви зможете сконструювати власний «компас усвідомленості», який не дозволить залежностям скеровувати вас у протилежний бік від щастя.

 

159.95
Г 70
Горслі, К. Пам’ять без обмежень : потужні стратегії запам’ятовування / К. Горслі ; пер. з англ. О. Кацанівська. - 2-ге вид. – К. : Наш формат, 2020. - 128 с. : іл.
 
Автор цієї книжки все дитинство та юність страждав на дислексію. Та вже за 10 років після закінчення школи побив світовий рекорд із запам’ятовування перших десяти тисяч цифр числа Пі. За допомогою пропонованих Горслі інструментів, стратегій та вправ із тренування пам’яті, ви не лише зможете працювати більш ефективно та креативно, а й піднімете рівень своєї ерудованості. У цій книжці Горслі пропонує власну методику тренування уваги та зосередженості, яка допоможе перетворити безлику інформацію на добре структуровані дані, які залишиться у вашій голові надовго. Кевін Горслі – професійний лектор міжнародного рівня, тренер з мотивації та креативного мислення та кількаразовий рекордсмен із запам’ятовування. Його роботи були відзначені The Oprah Magazine, Time, Forbes на численних телевізійних і радіо-шоу.

 

159.95
М 91
Мур, Ґ. Прокачай свій мозок : цікаві вправи для тренування / Ґ. Мур ; пер. з англ. Н. Мочалова. –Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 192 с. 
 
Ви – це ваш мозок. І він чекає, коли ви зможете використати весь його потенціал. Ідеальна нагода – влаштувати 40-денний марафон «мозкового штурму». Персональний тренер з інтелектуальної прокачки Ґарет Мур підготував круті вправи на всі «групи м’язів». День за днем, крок за кроком долайте невеликі, прості етапи, які ґрунтуються на найновіших наукових досягненнях і вчать сповна використовувати вроджені здібності. Складайте власний графік тренувань і займайтесь у вільний час! Бо для розв’язання деяких завдань вам знадобиться не один день… P. S. Усі відповіді до завдань – у кінці книжки.
• Вправи для креативного письма
• Завдання для розумної аргументації
• Розвивальні ігри та головокрутки
• Математичні приклади та задачки для гуманітаріїв
 

 


Новини

2024-04-24
Любі друзі! 25 квітня о 16:30 запрошуємо вас на лекцію до Дня пам'яті Чорнобильської катастрофи. Лектор — вчитель історії Юрій Офіцинський. Місце проведення — проспект Свободи, 16, читальна зала бібліотеки.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день