Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-02-12

Представляємо Вашій увазі нові книги, що надійшли до нашої бібліотеки завдяки  Українському інституту книги в рамках програми поповнення фондів публічних бібліотек.

613.2
О-46
Озерна, Д. Ви це зможете! : 7 складових здорового способу життя / Д. Озерна. - К. : Yakaboo Publishing, 2020. - 160 с. : іл. 
 
Це посібник зі свідомого ставлення до життя і покращення здоров’я. У ньому містяться рекомендації щодо раціону, внормування маси тіла і сну, фізичної активності та медичних обстежень. Всі тези та висновки базуються на сучасних наукових даних, медичних рекомендаціях та протоколах діагностики і лікування. Авторка легко і детально пояснює, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. А окрім цього, посібник написаний для і про сучасних українців і українок, з глибоким розумінням та емпатією до їхніх щоденних викликів. Це також перша книжка з серії "Оптимістично про здоров’я", у наступній книжці буде йти мова про психічне здоров’я.

 

613.2
Ґ 19
Ґандрі, С. Р. Парадокс довголіття : як залишатися молодим до старості / С. Р. Ґандрі, Д. Ліппер ; пер. з англ. І. Павленко. - К. : BookChef : Форс Україна, 2020. - 400 с. 
 
Наше здоров’я починається з правильної їжі. Адже кишківник — найбільший орган імунного захисту в людському організмі. Тому в наших інтересах усіляко культивувати внутрішню флору, що складається з мільярдів дружніх бактерій. Як це ліпше зробити, щоб жити довго й лишатися молодим і здоровим до безлітньої старості, — підкаже доктор Ґандрі. Упродовж тривалих років він спостерігав незмінну піддослідну Едіт Моррі, яка лише 20 днів не дожила до 106 років. Саме на основі її гастрономічного здоров’я доктор Ґандрі робить висновки щодо програм харчування, які впливають на довголіття людини, і наводить рецепти основних меню, яких варто дотримувати, щоб лишатися при здоров’ї і психічному, й фізичному до безлітньої старості.

 

159.98
Ф 71
Флемінґ, К. Говорити легко та невимушено : як стати приємним співрозмовником / К. Флемінґ. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 240 с.
 
У спілкуванні не існує навички важливішої за так звану бесіду «ні про що». Та чому, коли потрібно розпочати легку, невимушену бесіду з незнайомцем, у нас одразу зникають слова? Так, усі ми любимо слухати. Але не вміємо доладно говорити. Знавець мовних вихилясів, тренерка з техніки мов та майстер спорту з вишуканих бесід Керол Флемінґ допоможе прокачати комунікативні навички. З її допомогою ви навчитеся:
• легко починати розмову та елегантно «виходити» з неї;
• підтримувати бесіду одразу з декількома співрозмовниками;
• правильно їсти, пити та рухатися під час розмови;
• надати своїй вимові максимальної привабливості;
• стати уважним та цікавим співрозмовником;
• завести нові корисні знайомства завдяки комунікативним навичкам.
Мистецтво красиво розмовляти — секрет вашого особистого успіху. Усе починається зі слова. Тож нехай це буде легко, невимушено та вишукано!

 

316.4
С 38
Сінґер, П. В. Війна лайків. Зброя в руках соціальних мереж / П. В. Сінґер, Е. Т. Брукінґ ; пер. з англ. Я. Лебеденко. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 320 с. 
 
Facebook — як поле бою, а Instagram — як концентраційний табір вільного часу із «лайками» наглядачами. Сюжет для кіберпанку? Ні, наше сьогодення. Пітер Сінґер та Емерсон Брукінґ витратили довгих п’ять років, щоб провести ґрунтовне дослідження розвитку Інтернету, найвідоміших соцмереж сьогодення та процесу перетворення їх на зброю в сучасному світі. Від історії появи Всесвітньої павутини, смайликів, твітів та мемів автори розповідають про використання платформ соцмереж авторитаристами, революціонерами, силами оборони, терористами, Дональдом Трампом, Росією, Китаєм, США та багатьма іншими фігурантами онлайн-життя.
 

 

37
Ш 37
Шеве, У. Суперстудент : як навчатися легко і з задоволенням, просто змінивши підхід / У. Шеве ; пер. з англ. Б. Превір. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 240 с. : іл.
 
Чимало хто вважає, що не здатен учитися краще, бо високих результатів досягають тільки найрозумніші. У своїй книжці Улаф Шеве переконливо доводить, що це не так. Автор, який від самої молодшої школи не ловив зірок з неба, завдяки своєму унікальному підходу до навчання перетворився на суперстудента, який зміг вступити одразу в декілька найкращих університетів світу. У своєму посібнику він розповідає про всі техніки, які застосовував з таким чудовим результатом: як читати і як запам’ятовувати, як складати усні й письмові іспити, як підвищити мотивацію і продуктивність, як покращити дисципліну й відповідальність, а головне — як знаходити в навчанні баланс, щоб отримувати від нього справжнє задоволення! Якщо ви хочете покращити свої оцінки й стати найкращим студентом, при цьому не жертвуючи своїм вільним часом, ця книжка саме для вас.
 

 

159.922
Д 40
Джей, М. Визначні роки : від 20 до 30 вмикай на повну та досягай максимуму / М. Джей ; пер. з англ. Л. Герасимчук. – Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 240 с.
 
Існує міф, що юнакам і дівчатам, яким минуло двадцять, бракує тямущості, щоб цікавитись інформацією, здатною змінити життя. І міф про те, буцімто тридцять — це нові двадцять і зробити щось у пізнішому віці означає зробити це краще. Натомість Меґ Джей довела факт, що 80 % доленосних подій відбуваються в житті людини до 35 років. Дві третини зростання рівня зарплатні припадає на перші десять років кар’єри. До тридцяти років понад половина людей одружуються, зустрічаються або живуть разом із майбутніми чоловіками чи дружинами. Характер найістотніше змінюється в період від двадцяти до тридцяти років — не до і не після. До тридцяти років мозок людини завершує свій розвиток. І що тепер робити з цією інформацією? Саме час дізнатися, як не змарнувати можливості «вирішального десятиріччя»!
 

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день