Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ЗБЕРІГАННЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ФОНДІВ

2021-03-03
338.4(477)
С 91
Сучасний стан, проблеми і перспективи створення в Україні нафтового та енергетичного резервів : аналіт. доп. / О. М. Дудкін, А. Н. Мінєв, А. О. Міцай [та ін.] ; за заг. ред.: Г. Л. Рябцев, О. М. Суходоля ; Нац. ін-т стратег. дослідж. - К. : НІСД, 2018. - 160 с. : рис., табл. - Бібліогр. у підрядк. прим.
 
У виданні проаналізовано загальну методологію запобігання кризам, які зумовлені збоями в постачанні нафти й нафтопродуктів, розглянуто чинники, що спричиняють виникнення цих криз у державах – членах Європейського Союзу. Виокремлено проблеми, пов’язані з утворенням мінімальних запасів нафти й нафтопродуктів в Україні. Проаналізовано хід формування цих запасів, досліджено їх інфраструктурні елементи. Розроблено модель створення мінімальних запасів нафти й нафтопродуктів і здійснено її фінансово-економічний аналіз. Визначено перспективи розвитку цієї моделі й цільові стани створення в Україні нафтового та енергетичного резервів. 
620.9
С 34 
Сидоров, Василь Іванович. Технології гідро-та вітроенергетики / В. І. Сидоров. - Черкаси : Вертикаль, 2016. - 166 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 163-164
 
Описані гідроенергетичні та вітроенергетичні технології виробництва електричної та теплової енергії, а також особливості їх використання. Приведені схеми побудови та принципи роботи безгреблевих гідроелектростанцій на основі напівзанурених та занурених гідротурбін, вітротурбшних гідроакумулювальних електростанцій, вітротурбінних систем виробництва, накопичення та постачання тепла населеним пунктам, промисловим та агропромисловим об'єктам. Наведені приклади розрахунку основних енергетичних параметрів гідроенергетичних та вітроенергетичних систем.
 
620.9
С 34
Сидоров, Василь Іванович. Молекулярна енергетика : теорія та технічні рішення / В. І. Сидоров. - Черкаси : Вертикаль, 2020. - 488 с. : рис. - Бібліогр.: с. 468-483
 
 У книзі розглядаються фундаментальні основи та напрями розвитку молекулярної енергетики – науки та галузі, складової частини електроенергетики, яка вивчає і використовує енергетичні властивості молекул, атомів, йонів, інших малих частинок рідинного та газоподібного середовищ, взаємодію цих частинок між собою, з іншими тілами, а також з електричними та магнітними полями з метою вироблення, передачі, накопичення, розподілу та використання електричної енергії.
Проводиться аналіз гідроадзезійних, гідроабсорбційних, електрокінетичних, осмотичних, елєктродіалізних, магнітогідродинамічних, йонізаційних та вітрильних технологій і систем, які дозволяють поряд з існуючими використовувати нові джерела відновлюваної енергії.
 
004.4
Л 64 
Літня школа з програмування : матеріали лекцій, умови та розбір задач 2017-2019 рр. / В. Білецький, В. Герасимів [та ін.] ; упоряд., ред. С. Вапнічний, упоряд., ред. О. Міца, упоряд., ред. С. Оришич ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т", Ф-т інформ. технологій. - Ужгород : РІК-У, 2020. - 336 с. : табл., іл
 
У книзі опубліковано вибрані матеріали лекцій, умови та розбір задач Літньої школи з програмування, яка проходила в Ужгороді в 2017-2019 рр.
Збірник буде корисний для всіх, хто цікавиться програмуванням, готується до олімпіад, хоче вдосконалити знання зі складання алгоритмів і розв’язування задач.
 
621(477)
Х 22
Харук, Андрій Іванович. Зроблено в Україні / А. І. Харук. - Харків : Фоліо, 2019. - 272 с.
 
Ця книжка розповідає про досягнення вітчизняної промисловості у чотирьох стихіях: на суші, морі, в повітрі та космосі — від перших паротягів, тракторів, танків, пароплавів до штучних супутників Землі та відомих у всьому світі літаків «Антей», «Руслан», «Мрія», а понад дві сотні ілюстрацій допоможуть читачам краще уявити могутні машини та механізми, що були створені в Україні.
 
 
004.4
С 82
Стоуел, Луї. Python. Кодування для майбутніх програмістів / Л. Стоуел, Р. Дікінс ; іл. Дж. Дівол ; пер. з англ. Н. Гордієнко. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 96 с. : іл. - Покажч.: с. 96
 
Книга «Python. Кодування для майбутніх програмістів» — це простий і водночас досить повний вступ до програмування із використанням мови Python, яку швидко опанує будь-який читач навіть без досвіду програмування. Основи кодування — від використання простих понять (змінна, умова тощо) до застосування складних концепцій (цикли, підпрограми і т. п.) — подано в зрозумілому форматі, виклад теоретичної частини супроводжується безліччю ілюстрацій і пояснень того, яким чином і завдяки чому працюють створювані коди. У книзі також описані принципи реалізації більш складних проектів, що розвивають логічне й інженерне мислення, потребують застосування дизайнерських рішень, прищеплюють навички проектування і кодування, виховують наполегливість при пошуку помилок та їх усуненні. 
 
004.4
С 82
Дікінз, Розі. Scratch. Кодування для майбутніх програмістів : [посіб. для програмістів, які хочуть навчитися програмувати на Scratch]  / Р. Дікінз, Дж. Мелмот, Л. Стовел ; іл. Шо Нільсен ; пер. з англ. Н. Гордієнко. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 96 с. : кол.іл. - Покажч.: с. 96
 
Ця книга допоможе ознайомитися з основами безкоштовної онлайн-програми і комп'ютерної мови програмування Scratch, розробленої спеціалістами Массачусетського технологічного інституту (США). Мова Scratch широко вивчається і використовується не лише у школах, а й у багатьох університетах світу. За її допомогою можна створювати власні інтерактивні історії, анімації, ігри, музику та твори мистецтва, ділитися своїми роботами з друзями та знайомими в Інтернеті. У простий і дотепний спосіб, однак цілком серйозно та професійно, крок за кроком викладаються основи програмування Чіткі і зрозумілі пояснення супроводжуються ілюстраціями, що дають повне уявлення про те, якого вигляду на кожному кроці створення програми повинен набувати екран і як має виконуватися код.
 
639.2
С 32
Сермелі, Джо. Рибальство : повний довідник : [318 порад з ефектив. риболовлі : засоби, прийоми, тактика] / Д. Сермелі ; пер. з англ. О. Шевченко. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 256 с. : кол.іл. - Бібліогр.: с. 255. - Покажч.: с. 248-253
 
Байдуже, досвідчений ви рибалка чи тільки починаєте, у вас неодмінно виникають запитання, пов'язані з тим чи іншим видом риби: де, чим, коли та яким чином її ловити. Ця книга подає 318 відповідей на їх усі. Джо Сермелі та редактори журналу Field&Stream, одного з найавторитетніших періодичних видань у США про полювання та рибальство, розповідають про вибір місця, спорядження та приманок, про тактики і техніки риболовлі, про характер і поведінку здобичі. 
 
641.56(477)
З-43
Звичаї нашого роду : страви укр. кухні / авт.-упоряд.: С. Андрющенко, С. Железняк. - К. : Генеза, 2019. - 192 с. : кол.іл. - Бібліогр.: с. 191. - Покажч.: с. 187-190
 
Із цієї книжки ви довідаєтеся про найбільші свята — як церковні, так і світські — та обрядові дійства, характерні для них; про страви, якими наші пращури частували гостей і про які нині пам’ятають лише старожили; а також ми розповімо про прикмети, які наші прабатьки, багаторічно спостерігаючи за природою, передавали з уст в уста від покоління до покоління. Тож запрошуємо вас поринути в чарівний, почасти магічний і дуже смачний світ, зітканий із українських звичаїв і традицій, які ми замірилися хоч і не відновити, то бодай витягнути на світ Божий зі старезних глибочезних скринь і ветхих мудрих книг та інших старожитностей, на які подекуди ще можна натрапити в глибинці.
 
641.56(44)
Л 33
Лебовіц, Девід. Солодке життя в Парижі / Д. Лебовіц ; пер. з англ. О. Голуб. - Харків : Vivat, 2019. - 320 с. : іл. - (Дозвілля)
 
Неймовірна кулінарна подорож французькою столицею разом із всесвітньо відомим кондитером! Девід Лебовіц доводить, що Франція — це справді інший світ, де своєрідним є все: від правил поведінки до особливостей чоловічого взуття, — і про це автор пише з притаманним йому надзвичайним гумором. Пориньте в дивовижну атмосферу Парижа, приготувавши страву принаймні за одним із понад п’ятдесяти оригінальних рецептів відомого кухаря.

 


Новини

2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день