Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2021-03-19

Представляємо Вашій увазі нові книги, що надійшли до нашої бібліотеки завдяки Українському інституту книги в рамках програми поповнення фондів публічних бібліотек.

336
О-76
Остапів, Л. Малюк та бюджет : як укр. батькам виховати фінансово успішних дітей / Л. Остапів. - К. : Yakaboo Publishing, 2020. - 226 с. : кол.іл. 
 
Коли розпочинати розмовляти з дітьми про гроші? Як краще давати кишенькові гроші? Як пояснити, що таке сімейний бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною? У цій книжці зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців, а також із десятків статей щодо фінансової грамотності. Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки. «Малюк та Бюджет» – це огляд семінарів, курсів, книжок, мультиків, фільмів, історій на тему дитячих фінансів і підприємництва. Це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і готовність його оприлюднити. Якщо батьки володітимуть цією інформацією, то діти навчаться розумно управляти своїм грошима протягом усього життя.

 

159.922.7
М 16
Макріді, Е. Я! Я! Я! : як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків) / Е. Макріді ; пер. з англ. В. Глінка. - К. : Наш формат, 2018. - 328 с. 
 
У світі панує епідемія дитячого егоцентризму. Багато дітей вважають, що отримати найкраще вони можуть як подарунок, не докладаючи жодних зусиль. Навіть більше, що цей подарунок їм хтось мусить зробити і що життя саме по собі їм винне. Як дізнатися, що ця епідемія дісталась і до вашої родини?
• Вас дратують забаганки дітей, але ви все одно їх виконуєте.
• Ви з останніх сил намагаєтеся підтримати лад у домі, а всі надто зайняті перед телевізором, щоб вам допомогти.
• Ви не можете зайти до магазину і не купити чогось смачненького.
• Ви робите за дітей те, що вони мають робити самі. • Ви пропонуєте підкуп і винагороду, коли хочете, щоб діти на щось погодилися.
Авторка цієї книжки пропонує рецепт, як зупинити епідемію егоцентризму, навчити дітей поводитися зважено й відповідально, розвинути стійкий характер і зрештою виховати щасливих, упевнених у собі хлопчиків і дівчаток. Про автора Емі Маккріді - засновниця програми онлайн-тренінгів для батьків і дітей Positive Parenting Solutions. Дописувачка видання Today, авторка книжок про виховання.
 

 

37.018
О-76
Остер, Е. Шпаргалка для батьків : науковий підхід до виховання - від народження до садка : перевірено на наукових засадах та власному досвіді / Е. Остер ; пер. з англ. Н. Валевська. - К. : Yakaboo Publishing, 2019. - 384 с.
 
Чим відрізняється ця книжка від тисячі інших посібників для батьків? Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), тренування сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стають геніями) та багато інших. Вона також дає поради батькам про те, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас. Емілі Остер – кваліфікований економіст і мама двох дітей, яка знає секрет, як залишатись щасливими та спокійними батьками у період від народження дитини до того часу, коли вона піде до школи.

 

159.923
Г 61
Головін, В. Як бути класним татом : історії та досвід відомих батьків / В. Головін. - К. : Брайт Букс, 2019. - 280 с. : кол.іл.
 
Куди зникли справжні чоловіки? Чому так багато розлучень і сиріт при живих батьках? Де поділися чоловіки, які хочуть і вміють виховувати та дбати про своїх дітей? Книжка розрахована на найширше коло небайдужих татусів, а також мам, які подарують книжку своїм чоловікам, аби ті знали, як стати крутими батьками.

 

028
П 68
Прайс, Л. Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки : [історія та майбутнє читання] / Л. Прайс ; пер., ред. М. Лузіна. - К. : Yakaboo Publishing, 2020. - 224 с.
 
Що станеться з книжкою у добу онлайн-трансляцій, інтернету і соціальних мереж? Чи буде існувати друкована книжка? Як зміниться життя людини без книжок, чи зміниться? І яке майбутнє читання? Авторка книжки через аналіз наукових досліджень та низку цікавих фактів з історії книжок формує відповіді на ці питання і загалом заспокоює читачів. Ця книжка буде корисною видавцям, бібліотекарям, критикам і оглядачам, вчителям, книгарям та всім любителям книжок.

 

612
М 79
Морган, Е. Гормони : розмова про жіноче тіло, приголомшливі факти про критичні дні та про те, чому нас треба почути / Е. Морган. - К. : SNOWDROP, 2020. - 264 с.
 
Науково-популярна розвідка відомої британської журналістки і психологині Елеонор Морган відкриває перед читачами дивовижний і складнющий світ жіночого тіла, а ще не менш дивовижний світ жіночих переживань у пошуках самих себе та свого місця в суспільстві, закони і стереотипи в якому впродовж не одного тисячоліття створювали чоловіки. Багатий, непростий і часто контроверсійний матеріал авторці вдалося викласти максимально доступно, тому книжка стане незамінним путівником для будь-якої жінки на шляху до самопізнання, а для будь-якого чоловіка дороговказом до якнайкращого розуміння своєї коханої, матері, сестри, дочки.
 

 


Новини

2024-04-18
Друзі, 23 квітня о 15:00 запрошуємо вас на безкоштовний майстер-клас з виготовлення Великоднього декору.  Інструменти та матеріали надаємо.  Кількість місць обмежена.  Реєстрація обов'язкова: https://forms.gle/xtW9wf8GDJmh95p87  Місце зустрічі: пр. Свободи, 16  Захід відбудеться за підтримки Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France.
2024-04-17
Запрошуємо на Клуб літературних дебютів "Нові імена", який відбудеться 24 квітня о 16:00. Цього разу у нас три дебютантки: Олександра Янчишин, Наталія Фогел та Олена Прібиткова.  Місце зустрічі: м.Ужгород, пр.Свободи, 16. Вхід вільний!
2024-04-15

Шановні користувачі, до вашої уваги нові надходження до Відділу художньої літератури.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день