Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ КРАЄЗНАВСТВА

2021-07-12
821.133.1
Б 76
Божко, Жан. Дволапий час : кіноповість / Ж. Божко ; пер. з франц. В. Мотрука. – Ужгород, 2019. – 122 с.
 
Кіноповість Жана Божка задумана автором як задушевна лірична оповідка про героїчну мандрівку у часі, що зветься життям. Пов’язавши минуле й сучасне, французький митець доносить до наших очей і душ зворушливу історію про мережива долі француза з Бургундії Роже й українця із Закарпаття Миколи, які в німецькому полоні, подружилися і, прощаючись, дали один одному слово, що зустрінуться вже у мирний час.
Розповідь про незвичайну подорож француза Роже Ґінара через усю Європу в гірське закарпатське село Буковець доповнена описами звичаїв у різних країнах, життєвих реалій, ситуацій, в які потрапляє герой. З неймовірною реалістичністю змальовано автором життя зануреної в економічну кризу посткомуністичної України.
Хоча друзям на цей раз не пощастило зустрітись, вони плекають надію, що вимріяна зустріч таки відбудеться і відродить у їхніх серцях давне почуття братерства.
Основний лейтмотив твору – гімн людям праці, які попри життєві колізії вірять у краще майбутнє.
015(477.87)
З-18
Закарпаття на сторінках преси : бібліогр. покажч. за І кв. 2021 рік / КЗ “Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка” Закарпат. обл. ради, Від. краєзнавства ; уклад. А. О. Бобкова ; відп. за вип. О. А. Канюка. – Ужгород, 2021. – 36 с. 
015(477.87)
З-18
Закарпаття на сторінках преси : бібліогр. покажч. за … 2020 рік / КЗ “Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка” Закарпат. обл. ради, Від. краєзнавства ; уклад. А. О. Бобкова ; відп. за вип. О. А. Канюка. – Ужгород, 2020. 
І кв. – 32 с.; 
ІІ-ІІІ кв. – 68 с.; 
IV кв. – 62 с.
015(477.87)
З-18
Закарпаття на сторінках преси : бібліогр. покажч. за … 2019 рік / КЗ “Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка” Закарпат. обл. ради, Від. краєзнавства ; уклад. : О. О. Шелак, Н. М. Козак ; відп. за вип. О. А. Канюка. – Ужгород, 2019. 
І кв. – 40 с.; 
ІІ кв. – 46 с.;
ІІІ кв. – 40 с.; 
IV кв. – 52 с.
У довідковому виданні зібрано бібліографічні описи статей з місцевої та загальноукраїнської преси присвячені Закарпатській області. 
Структура покажчика сформована відповідно до вимог УДК; описи мають суцільну наскрізну нумерацію, на яку посилається довідковий апарат (іменний, географічний покажчики та список використаних джерел), вміщений у кінці посібника за ІV квартал поточного року.
 
050.9(477.87)
N 24
Náš kultúrno-historický kalendár 2012 / šefredaktor I. Latko. – Užhorod, 2012. – 120 s. : il. – Текст слов., укр. мовою.
 
До видання увійшли публікації присвячені історії, культурі, спорту та побуту словацької меншини краю.
 
73/76(477.87)
О-13
Об’єднання професійних художників Закарпаття: живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво [Образотворчий матеріал] / Упр. культури Закарпат. облдержадмін. ; передм. Л. І. Біксей. – Ужгород : ІВА, 2010. – 60 с. : іл. – Назва обкл. : Творчість Закарпаття: об’єднання професійних художників.
 
Творче об’єднання професійних художників Закарпаття у контексті історії образотворчого мистецтва XX ст. йде в руслі традицій крайової школи образотворення. Утворене в 1990 році, об’єднання нині відмічає своє двадцятиріччя. Діяльність професійних художників-однодумців охоплювала багато сфер образотворчого мистецтва з самого моменту організації об’єднання: живопис, графіку, скульптуру, декоративно-ужиткове мистецтво. 
Спільною творчою платформою Об’єднання професійних художників Закарпаття у нових історичних умовах державності були патріотизм та відданість пленерному живопису. Якнайкраще сказати про любов до рідного краю, до природи та людини можна тільки поруч з друзями і критиками водночас.

 


Новини

2024-03-19

21 березня виповнюється 95 років з дня народження відомого українського письменника, Героя України, лауреата лтературних премій, багаторічного голови Національної Спілки письменників України та головного редактора журналу "Дніпро", депутата Верховної Ради УРСР 11-го скликання Юрія Мушкетика. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя – це ярмарок, і світ – це також ярмарок, і вічний торг із Долею".

2024-03-18

Шановні користувачі, для нові надходження до Відділу краєзнавства.

2024-03-14

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу зберігання бібліотечних фондів.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день