Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-07-16

340.12
Ф 40
Фельцан, Іван Юрійович. Основи загальної теорії права і держави : навч. посіб. / І. Ю. Фельцан ; Закл. вищ. освіти "Відкритий міжнар. ун-т розвитку людини "Україна", Відокремл. структур. підрозділ закл. вищ. освіти "Відкритий міжнар. ун-т розвитку людини "Україна", Карпат. фах. коледж. – Ужгород : ФОП Сабов А. М., 2023. – 128 с.

Навчальний посібник підготовлений Відповідно до затвердженого Міністерством освіти і науки України 20.07.2022р. стандарту вищої освіти з спеціальності 081 "Право" для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Дане видання зорієнтовано на формування у студентів здатності застосовувати знання з теорії права і держави та усвідомлення ролі правничої професії у суспільстві і державі. Максимум інформативності в мінімумі тексту – це одна з важливих характеристик даного начального посібника. Розрахований на студентів за спеціальністю 081 "Право", всіх, хто цікавиться теоретичними проблемами права і держави.

343.13(477)
К 82
Кримінальний процес України : тестові завдання : навч. посіб. / Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т", Наук.-дослід. ін-т правотворчості та наук.-правових експертиз Нац. акад. правових наук України ; уклад.: М. В. Сийплокі, В. В. Кузнецов [та ін.] ; за заг. ред. В. В. Кузнецов. – Ужгород : РІК-У, 2023. – 248 с.

Запропоновані тести в даному посібнику охоплюють усі теми навчальної програми з курсу "Кримінальний процес" та чинне кримінальне процесуальне законодавство України. У посібнику тести враховують зміни та доповнення до кримінального процесуального законодавства станом на 1 червня 2023 р. Навчальний посібник призначений для аудиторного (позааудиторного у режимі онлайн) контролю та самоконтролю знань із кримінального процесуального права України здобувачів вищої освіти. У книзі наведені відповіді до тестових завдань, що допоможуть здобувану вищої освіти перевірити власні знання. Така структура посібника надає змогу максимально ефективно підготуватись здобувану вищої освіти до складання відповідних заліків та екзаменів з кримінального процесуального права України. Видання буде корисним для здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників, а також працівників правоохоронних органів, суддів, усіх, хто цікавиться питаннями кримінального процесуального права України.

327(477)"2014/2022"
З 78
Зовнішня політика та національна безпека України: документи і матеріали (2014-2022 рр.) : навч. посібник-хрестоматія / М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т", НН Ін-т євроінтеграц. дослідж. ; уклад., комент. І. В. Артьомов. – Ужгород : РІК-У, 2023. – 380 с. : іл, табл.


Навчальний посібник-хрестоматія містить найбільш актуальні документи та витяги з питань нормативно-правового забезпечення зовнішньополітичної діяльності та національної безпеки держави в умовах агресії Росії проти України, починаючи із 2014 р. до грудня 2022 р. Для студентів спеціальностей з галузі знань "Міжнародні відносини".

348(477)
Д 36

Державно-конфесійне право : довід. захищених дис. на здобуття наук. ступеня канд. і д-ра юрид. наук. в Україні (1991-2017 рр.) / ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т", Юрид. ф-т, Укр. т-во церков. та канон. права ; упоряд. О. В. Білаш. – Ужгород : Вид-во О. Гаркуші, 2018. – 256 с. 

Довідник містить інформацію про захищені в Україні у 1991-2017 рр. дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата і доктора юридичних наук з проблематики державно-конфесійного права та державно-церковних відносин. Видання містить три покажчики: алфавітний, предметний і хронологічний, в яких наводяться загальні списки дисертаційних досліджень, основні дані (дата захисту, місце захисту, науковий керівник або науковий консультант дисертанта) та анотації до дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата і доктора юридичних наук. Книга розрахована на науковців, викладачів (наукових керівників), аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться розвитком державно-конфесійного права, історією державно-церковних відносин в Україні.

347.73(477)
В 68
Волощук, Марта Гнатівна. Фінансове право : підручник / М. Г. Волощук, Т. О. Карабін, М. В. Менджул ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т" [та ін.]. – Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші, 2017. – 244 с. : табл.

Підручник з навчальної дисципліни “Фінансове право” розроблений згідно з вимогами Болонського процесу та відповідає навчальній програмі із зазначеної дисципліни у вищих навчальних закладах. У підручнику висвітлені теми із Загальної та Особливої частини фінансового права, у тому числі про фінансову діяльність держави, предмет, метод, систему та джерела фінансового права, правові засади організації фінансового контролю, бюджетне право та бюджетні правовідносини, податкове право та податкову систему, правові основи банківської діяльності тощо. Підручник розрахований на викладачів і студентів юридичних та економічних факультетів, працівників податкових органів, практикуючих юристів та економістів.

347.73(477)
В 68
Волощук, Марта Гнатівна. Фінансове право : навч. посіб. / М. Г. Волощук, М. В. Менджул ; М-во освіти і науки України, Ужгород. нац. ун-т [та ін.]. – Вид. 2-е, допов. та переробл. – Ужгород : Видавництво Олександри Гаркуші, 2013. – 240 с.

Навчальний посібник з дисципліни “Фінансове право“ розроблений згідно з вимогами Болонського процесу та відповідає навчальній програмі із зазначеної дисципліни у вищих навчальних закладах. У посібнику висвітлені теми із Загальної та Особливої частини фінансового права, міститься практикум із питаннями для роботи на практичних заняттях, задачами, тестами для самоконтролю знань студентів, а також перелік рекомендованої літератури. Посібник розрахований на викладачів і студентів юридичних та економічних факультетів, працівників податкових органів, практикуючих юристів та економістів.

342(477)
К 65

Конституційне право України : підручник / І. М. Алмаші, М. М. Алмаші [та ін.] ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т" [та ін.]. – 11-те вид., (присвячене 30-ій річниці заснування юридичного факультету ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т"). – Ужгород : РІК-У, 2023. – 536 с. : іл

Конституція як джерело права є основою легітимності публічної влади в Україні як суверенній, незалежній, демократичній, соціальній, правовій державі. Знання її норм дозволить підвищити рівень правосвідомості громадян нашої держави та виробити стійку позицію не бути байдужим до подій загальнодержавного та місцевого значення. Підручник "Конституційне право України" буде корисним для кожного без винятку члена суспільства.

 


Новини

2024-07-16

Шановні користувачі, для вас нові надходження до Відділу художньої літератури.

2024-07-11

15 липня святкує своє 85-річчя поет, перекладач, сценарист, член Спілки письменників України – Павло Михайлович Мовчан. З цієї нагоди пропонує вашій увазі віртуальну виставку „Глибини Слова і велич Чину”.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день