Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-09-25
373.3
О-78
Островська Маріанна. Підготовка вчителя початкової освітньої ланки до впровадження інноваційних технологій в рецепції сьогодення: монографія / М. Островська ; Закарпат. угор. ін-т ім. Ф. Ракоці II. – Берегове : ЗУІ ім Ф. РАкоці ІІ ; Ужгород : РІК-У, 2023. – 344 с. 
 
У монографії розглядаються умови й проблеми створення інноваційного середовища в початковій школі, сутність і особливості інноваційних педагогічних технологій, інноваційної освітньої діяльності вчителя і початкової школи загалом. Значна увага приділяється питанням становлення, розвитку та змісту нових технологій навчання і виховання, готовності вчителя початкової школи до впровадження інноваційних освітніх технологій з урахуванням сучасних пріоритетів освіти: переходу від знаннєвої до компетентнісної парадигми та профілізації закладів загальної середньої освіти. Наукове видання може бути корисною студентам педагогічних факультетів ЗВО, вчителям початкової освітньої ланки, викладачам педагогічних ЗВО, всім, хто займається питаннями розвитку національної освіти.
615.8
К 67
Корнбіхлер Томас. Носсрат Пезешкіан. Схід – Захід: позитивна психотерапія в діалозі культур/ Т. Корнбіхлер ; за участі М. Пезешкіан ; за участі Х. Пезешкіан. – 2-ге вид., доп. – Полтава : Астрая, 2024. – 202 с. 
 
Ця книга є вступом до позитивної психотерапії та розповіддю про життя засновника цього методу Носсрата Пезешкіана. Форма видання особливо суголосна методам позитивної психотерапії, базованої на зв’язку міжкультурної взаємодії із демонстрацією її на історіях з особистого життя. Народжений у Персії, Носсрат Пезешкіан знайшов у Німеччині свою другу батьківщину: тут він створив сучасний метод комплексної психотерапії, у якій східна та західна мудрість простягають одна одній руки. За допомогою позитивної психотерапії ми можемо почерпнути з діалогу культур сили, які нам потрібні для мирного творення нашого майбутнього. Носсрат Пезешкіан – автор 29 книг, перекладених і виданих 24 мовами.Томас Корнбіхлер, д. філ. н., психолог, народився 1956 року, психотерапевт, супервізор і тренер, керівник Бранденбурзького інституту психотерапії в Берліні. Автор численних книг, есе та радіопрограм. З-поміж його робіт особливу цікавість у читачів викликали "Пристрасть бути зверху" та "Коли психотерапія допомагає?".
 
364
А 43
Актуальні питання соціальної роботи: навч. посіб. : для здобувачів вищої освіти за спец. 231 "Соц. робота" / О. М. Денисюк, А. В. Дуля [та ін.] ; заг. ред.: О. В. Епель, Т. Л. Лях, І. В. Силантьєва ; М-во освіти і науки України, Київ. ун-т ім. Б. Грінченка, Гром. орг. "Асоц. соц. розвитку через право". – Ужгород : РІК-У, 2023. – 420 с. 
 
У навчальному посібнику висвітлено актуальні питання з історії, теорії, технологій і методів соціальної роботи, представлено її сучасні практики. Видання призначене для закладів вищої освіти з метою професійної підготовки майбутніх фахівців спеціальності 231 Соціальна робота першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти, а також практиків соціальної роботи.
 
811.161.2
Л 84
Луканинець Рената. Сучасна українська літературна мова. Морфологія. Дієслово, прислівник, прийменник, сполучник, частка, вигук: навч.-метод. посіб. для студентів укр. від-ня філол. ф-ту, сучас. та майбут. учителів, спец. 014 Серед. освіта, предметна спец. 014.01 Серед. освіта (укр. мова і літ.), освіт. програма "Укр. мова і літ." / Р. Луканинець ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ "Ужгород. нац. ун-т [та ін.]. – Ужгород : РІК-У, 2023. – 88 с.
 
Навчально-методичний посібник призначений для проведення практичних занять із морфології сучасної української літературної мови. У ньому вміщено систему вправ для практичних занять та розробки завдань для проведення уроків за модельною навчальною програмою Нової української школи з методичними коментарями та підказками. Основна та допоміжна література є орієнтиром і для науково-дослідної роботи студентів. Посібник буде корисним не тільки для студентів, але й для вчителів-філологів, школярів і всіх тих, хто цікавиться проблемами морфології сучасної української літературної мови.
 

 
544
Е 50
Електричні, структурні та механічні властивості суперіонних провідників: [монографія] / К. В. Скубенич, В. Біланич [та ін.]. – Ужгород : Говерла, 2023. – 336 с. : іл, табл. 
 
Монографія присвячена актуальним питанням створення альтернативних джерел енергії, а саме дослідженню електричних, структурних та механічних властивостей суперіонних провідників зі структурою аргіродиту та керамік і композитів на їх основі. У монографії проведено послідовне вивчення способів одержання суперіонних провідників, дослідження їх кристалічної структури, електричних властивостей та методів вимірювання внутрішнього тертя, мікро- та наноіндентування, що ефективно використовувались для досліджень структурних процесів в кристалах у сильних локальних механічних полях та під дією локального електромагнітного опромінення. Пояснено вплив структурних параметрів на електричні властивості суперіонних провідників. Встановлено фундаментальні закономірності та особливості механічних явищ у суперіонних матеріалах при переході від сполук до твердих розчинів, керамік та композитів. Для наукових працівників, інженерів, спеціалістів відповідного профілю
 
930
У-89
Ухаль М. М. Персоніфікація на римських імперських монетах: [монорафія] / М. М. Ухаль ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т", Каф. приклад. лінгвістики. – Ужгород : Говерла, 2023. – 212 с. 
 
Запропонована монографія знайомить читача з історією виникнення та розвитком монетної справи в рабовласницькому суспільстві Давнього Риму та в період існування Римській імперії. Вона інтересна не тільки в епіграфічному плані, але й дає матеріал для вивчення значної кількості абревіатур у латинській мові. В книзі вперше зібраний та узагальнений значний по об’єму нумізматичний матеріал із світових зібрань, розсіяних по різних зарубіжних джерелах. Для істориків, археологів, музейних працівників, нумізматів, викладачів і студентів історичних, філологічних, мистецьких факультетів.
57
Б 63
Біометрія: навч. посіб. / М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т" ; уклад. С. С. Чепур. – Ужгород : Говерла, 2023. – 196 с. : іл, табл. 
 
Посібник включає основи планування дослідження і методи статистичної обробки результатів спостереження. Для студентів лісогосподарських, біологічних, екологічних факультетів вищих навчальних закладів. Може бути корисним для аспірантів, науковців, практиків, спеціалістів сільської, лісової та суміжних галузей.
 
 
512
Ш 24
Шапочка, Ігор Валерійович. Лінійна алгебра: навч. посіб. / І. В. Шапочка ; М-во освіти і науки України, Держ. вищ. навч. закл. "Ужгород. нац. ун-т". – Ужгород : Говерла, 2023. – 224 с. : іл. 
 
У навчальному посібнику викладено основи лінійної алгебра. Він уособлює собою курс лекцій з однойменної навчальної дисциплі ни, який читався протягом останніх кількох десятиліть викладачами кафедри алгебри Ужгородського державного, а пізніше національ ного університету. Для студентів вищих навчальних закладів спеці альностей 014.04 Середня освіта (Математика),111 Математика.

 


Новини

2024-10-25

Запрошуємо всіх на презентацію книжки знаного фольклориста Івана Хланти.

2024-10-25

Запрошуємо на презентацію книжки Маргарити Безик про село Голубине та його мешканців.

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день