Комунальний заклад

"Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека
ім. Ф. Потушняка"

Закарпатської обласної ради
UA EN 

   >     > 

Нові надходження

ВІДДІЛ ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ

2024-08-13
94(37)
Р 88
Русначенко, Анатолій. Стародавній Рим: місто, держава, / А. Русначенко. – К. ; Ніжин : Видавець Лисенко М. М., 2023. – 624 с. : кольор.іл. 
 
Книга є викладом історії Риму та його імперії від виникнення міста до утворення на його теренах республіки, яка перетворилася в імперію по суті, а далі й за формою. Автор, використовуючи доступний йому джерельний матеріал і сучасні дослідження показує ті перетворення які привели Рим до статусу світової наддержави, яка так чи інакше проіснувала чи не тисячу років. Розглядаються різні сторони її існування: насамперед політика, економіка, культура, причини піднесення і краху.
 
 
908(477.84)
Г 94
Гулько, Ярослав Гаврилович. Невідомий Тернопіль: публіцист. нариси з історії рідного міста / Я. Г. Гулько. – Тернопіль : Терно-граф, 2015. – 272 с. : іл, портр, фото.кольор.
 
Запропоноване історико-краєзнавче видання у формі публіцистичних нарисів висвітлює найважливіші, найяскравіші і мало відомі події минувшини Тернополя,внесок видатних постатей у розвиток міста. Уперше правдиво відтворено ряд суперечливих історичних моментів, які раніше автори публікацій тлумачили тенденційно, заангажовано, викривлено, і лише зараз є можливість показати їх в українському контексті. Це воістину українська історія Тернополя, відображена на найбільш характерних прикладах і фактах, про які автор говорить щиро, відверто, критично, бо у багатьох випадках особисто бачив і пережив описані події. Десятки років публіцист збирав і досліджував краєзнавчий матеріал, який повинен викликати зацікавлення у нинішніх і завтрашніх тернополян, котрі захочуть знати правду про минуле свого міста.Окремі фрагменти і розділи книги вже були опубліковані в минулі десятиліття у газетах "Вільне життя", "Тернопіль вечірній", "Місто", а також останні три роки учасописі "Літературний Тернопіль", викликавши помітний резонанс серед громадськості міста. Видання розраховане на широке коло читачів – учнівську та студентську молодь, істориків і краєзнавців, учителів і науковців, усіх, хто цікавитьсяминулим рідного краю.
 
 

343.13
М 64
Мирошниченко, Юрій Михайлович.Криміналістичне забезпечення судового провадження: теоретичні основи та прикладні аспекти: монографія / Ю. М. Мирошниченко ; за ред. А. Ф. Волобуєв ; М–во внутр. справ України, Донец. держ. ун–т внутр. справ. – Ужгород : РІК–У, 2023. – 456 с. : кольор.іл, табл. 

Монографія є першою, після введення в дію чинного КПК України, науковою працею, в якій на основі комплексного аналізу проблем кримінального судочинства розроблено й обґрунтовано концептуальні основи теорії криміналістичного забезпечення судового провадження. Розкрито поняття, чинники та обмеження судової тактики, наукові основи та прикладні проблеми організації судового провадження. Розроблено принципово нову технологію судового дослідження. Розглянуто процесуально-правові та криміналістичні аспекти проведення окремих судових дій. Сформульовано теоретичні основи методики судового провадження, описано базову модель методики судового розгляду кримінальних справ. Запропоновано концептуально нові підходи до побудови окремих судових методик та системи їхньої класифікації. Наведено рекомендації щодо дій та рішень суду в деяких проблемних ситуаціях, що виникають на окремих етапах судового провадження. Для науковців, викладачів, студентів, суддів, прокурорів, адвокатів.

351/354(4)
Д 36
Державно–адміністративні інновації: європейський: дидакт. матеріали / О. М. Руденко, В. Ф. Загурська–Антонюк [та ін.] ; за ред. О. М. Руденко ; М–во освіти і науки України, Ужгород. нац. ун–т, Наук.–навч. ін–т євроінтеграц. дослідж. – Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2023. – 252 с. : кольор.іл.

У навчальному виданні, підготовленому за результатами циклу тренінгів у рамках реалізації в УжНУ міжнародного проєкту за напрямом Жана Моне, вміщено навчально-методичні та інформаційно-презентаційні матеріали, що розкривають сучасні пріоритети та напрями європеїзації публічного управління в Україні. Для фахівців органів державного управління та органів місцевого самоврядування, що опікуються питаннями європейської інтеграції, а також здобувачів усіх рівнів вищої освіти відповідних спеціальностей у контексті підготовки сучасного професійного кадрового потенціалу. Авторський колектив (автори-упорядники): О.М. Руденко (керівник авт. кол.), В.Ф. Загурська-Антонюк, М.В. Канавець, Г.В. Капленко, І.І. Колосовська, І.А. Косач, Ю.Ю. Лихач, О.В. Михайловська, Н.В. Філіпова, С.В. Штурхецький.


 

347.9(477)
Н 50
Немеш, Петро Федорови Курс цивільного процесу. Особлива частина: підручник. Кн. 1 / П. Ф. Немеш, В. П. Феннич. – Ужгород : РІК–У, 2023. – 524 с.

У підручнику аналізуються правові інститути особливої частини цивільного процесуального права, їхній зміст та перспективи подальшого розвитку. Зміст пропонованої праці відповідає програмі навчальної дисципліни «Цивільний процес» для вищих навчальних закладів. Для студентів вищих навчальних закладів за спеціальністю «Право», аспірантів, викладачів, адвокатів, суддів, а також усіх тих, хто цікавиться проблемами цивільного судочинства.

 


Новини

2024-08-29

Шановні користувачі, до вашої уваги щоквартальник "Закарпаття на сторінках преси" за І кв. 2024 р.

2024-08-23

До 50-річчя від дня народження українського поета, прозаїка, есеїста, драматурга, перекладача, співака і музиканта, фронтмена українських рок-гуртів «Жадан і Собаки» і «Лінія Маннергейма» Сергія Жадана пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Життя дається для любові і злості". 

2024-08-22

До дня народження доктора історичних наук, професора, публіциста, письменника Сергія Федаки пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку "Під покровительством музи Кліо".

 
footer-logo

"Фокстрот", ліхтар, колись була аптека...
Аж раптом - дві сосни. Бібліотека.

Відділ документів іноземними мовами:

Пн.-Пт.-з 09-19 год Нд.- з 10 до 17 год.
Вихідний день субота. Останній вівторок кожного місяця - санітарний день